Fransa'da çocukların sakat doğma nedeni araştırılacak
Fransa'nın bazı bölgelerinde son yıllarda kolsuz ve bacaksız doğan çocukların oranındaki artışa neden aranacak.
Fransa'da son yıllarda artış yaşanan kolsuz ve bacaksız yenidoğan bebeklerin sayısı ülke genelinde tartışmalara yol açtı.
2007-2014 yılları arasında Fransa'nın kırsal kesiminde yer alan üç bölgede 14 bebek kolsuz, bacaksız veya elsiz olarak dünyaya geldi. Yerel halk ve sivil toplum örgütlerine göre sakat doğumların sorumlusu tarımda kullanılan zararlı pestisitler.
Bölgede araştırma yapan Fransız Sağlık Bakanlığı, incelemeler sonucu ilaç veya başka bir neden tespit edemediklerini ifade etti.
Ülke genelinde soruşturma başlatıldı
Fransa'nın Kamu Sağlığı Kurumu Genel Müdürü, soruşturmanın sonuçlarının üç aydan daha kısa bir süre içerisinde kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu.
Soruşturma, 2000 ile 2014 yıllarında kolsuz ve bacaksız doğan 18 bebek üzerinde yoğunlaşıyor.
Sağlık Bakanı Agnes Buzyn da bebeklerin kolsuz ve bacaksız doğmasına neyin sebep olduğu sorusuna yanıt arıyor.
Bütün Fransa yanıtı bekliyor
Bakan, "Sadece ben değil, bütün Fransa bu yanıtı bekliyor. Hiçbir olasılığı dışlamıyoruz, çevresel nedenler etken olabilir. Hamile kadınların yedikleri veya kokladıkları bir şey neden olmuş olabilir. Vatandaşlarımızdan hiçbir şey gizlemeyeceğiz. Fransa'daki çevre örgütleri, sakat doğumlara tarımda kullanılan pestisitlerin neden olduğunu savunuyor. Çünkü çocukları sakat doğan kadınlar arasındaki tek bağlantı mısır ve ayçiçeği tarlalarının yakınlarındaki kırsal bölgelerde yaşamaları" dedi.
Yeni Şafak

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.