Fransa ve Danimarka'da kuş gribi alarmı

Fransa ve Danimarka'da kuş gribi alarmı

İki ülkedeki bazı çiftliklerde kuş gribi tespit edilmesi sonrası, binlerce kümes hayvanı itlaf edildi.

Coronavirus (Covid-19) salgınında dünya genelinde bir artış yaşanırken, Avrupa'da kuş gribi vakaları ortaya çıkmaya başladı.

Hollanda'daki bazı çiftliklerde 2 hafta önce kuş gribine rastlanmasının ardından, Fransa ve Danimarka'da da vakalar tespit edildi.

Fransa’nın Korsika Adası’ndaki bir çiftlikte, kuş gribi görülmesi üzerine yüzlerce tavuk itlaf edilirken, Danimarka’da da ülkenin batısında görülen vakalar sonucu 25 bine yakın kümes hayvanı itlaf edildi.

Fransa’da hükümet, salgının yayılmasını önlemek için ulusal çapta önlemlerin artırılması talimatını verdi. Danimarka ise yumurta ihracatını askıya aldı.

Fransa’da kuş gribi ihtimaline karşı ülke genelinde 5 Kasım’da 45 bölgede kümes hayvanları için karantina ilan edilmişti. Göçmen kuşların, rotaları üzerindeki yerlere kuş gribi taşıması riski bulunduğu için 45 bölgedeki kümes hayvanlarının karantinaya alınması ya da güvenlik ağıyla korunması zorunlu kılınırken, pazarlarda canlı kümes hayvanı satışı ile avcıların av kuşlarını kullanması da yasaklanmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.