Fransa, radikal İslam'la mücadele bahanesiyle 4 okul, 7 cami kapattı

Fransa, radikal İslam'la mücadele bahanesiyle 4 okul, 7 cami kapattı

Fransa Başbakanı Edouard Philippe açıkladı. Ancak Radikal İslam'ın detayı hakkında bilgi vermedi

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, ülkede radikal İslam ile mücadele kapsamında 2018 yılı başından bu yana 4 okul, 7 ibadet yeri, 8 kültürel dernek ve 89 küçük ticari işletmenin kapatıldığını açıkladı.

Başbakan Edouard Philippe, Strasbourg’a yaptığı ziyaret sırasında terörle mücadele alınan son önlemler konusunda ilgili kurum temsilcilerin katılımıyla bir toplantı yaptı ve bunun ardından hükümetin radikalleşme ve radikal İslam ile mücadele attığı adımlar konusunda basına bilgi verdi.

Başbakan Edouard Philippe, terör bağlantılı radikalleşme eğilimi gösteren ve oturma izni olmayan 300’ün üstünde yabancının ise önleyici tedbirler kapsamından ülkeden sınır dışı edildiğini söyledi.

11 bin 152 kişi takip altında

Fransa’da terör şüphesiyle izlenenler hakkında bilgi veren Başbakan Edouard Philippe, şu anda fişlenen 11 bin 152 kişinin takip altında olduğunu ve bunlardan yüzde 78’inin erkek, yüzde 2,7’sinin 18 yaşın altında ve yine 27’sinin sonradan İslam dinini seçmiş kişiler olduğunu kaydetti.

Fransa’da terörle mücadele kapsamında, 2018 yılı nisan ayında çıkan yasayla kurallara uyum sağlamayan okulların, yine 2017 yılı ekim ayında çıkan yasayla dini ibadet yerlerinin kapatılması kolaylaştırılmıştı.

euronews

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.