Fransa Pazar günü sandığa gidiyor

Fransa Pazar günü sandığa gidiyor

66 milyon nüfuslu Fransa, iki turlu eyalet, bölge seçimleri kapsamında ilk turda 6 Aralık Pazar günü 42 milyon seçmen sandık başı yapacak.

İkinci tur seçimleri ise bir hafta sonra 13 Aralık Pazar günü yapılıyor. Eyalet, bölge seçimleri 2017 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için büyük önem taşıyor. 

2015 yılı içinde terörün hedefinde olan Fransa'da terör saldırıları aşrı sağcı Ulusal Cephe Partisiyle lideri Marine Le Pen'i palazlandırdı. Ülkede yapılan son anket sonuçlarına göre seçimlerin ilk turunda radikal sağcı Ulusal Cephe Partisin yüzde 30, Cumhuriyetçiler Partisi yüzde 27, iktidarda olan Sosyalistler yüzde 25 oyla sandıktan çıkması tahmin ediliyor. İkinci tur seçimlerinde ise kaybeden tarafın radikal sağcı Ulusal Cephe Partisi, seçim finalini yine Cumhuriyetçilerle iktidardaki Sosyalistler arasında geçmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz 2014 yılında Fransızların yüzde 4'ü terörden endişe duyarken, 2015 yılında bu oran yüzde 27'ye tırmandı. Fransızları en çok tedirgin eden göçmen sorunu ilk sırada yer alıyor. Fransızların yüzde 50'si Suriyeli göçmenleri ülkesinde görmek istemiyor. İkinci sırada terör saldırıları, üçüncü sırada işsizlik geliyor. Fransa 22 bölgede Pazar günü sandığa gidiyor. Fransa'da 2016 yılında bölge sayısı 13 bölgeye düşüyor.

DHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.