Fransa Müslümanları sömürdü, zorla getirdi şimdi de şikayet ediyor

Fransa Müslümanları sömürdü, zorla getirdi şimdi de şikayet ediyor

Fransız Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi Kıdemli Üyesi François Burgat 

Fransız akademisyen Burgat, “Ben Fransız olarak kendi ülkemin söylemine baktığımda, güçlü elitlerin söylemlerini duyduğumda ve onların ortak noktaları olarak gördükleri şeyleri duyduğumda, şunu anlıyorum ki ülkemize çağırdığımız insanlara saygısızlık yapıyoruz. Eğer ülkemizde Müslümanlar varsa, onlar, sömürgeci geçmişimiz döneminde bizim getirdiğimiz insanlarımız. Başörtüsüyle bir insan bir yere giremiyorsa o zaman ben kimlik politikası olsun diyorum, bu insanların hakları için. Azınlıklar topluma dahil olabilsinler” dedi.

TRT World Forum'da düzenlenen “Küreselleşmenin Krizi: Riskler ve Fırsatlar” panelinde Fransız Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi Kıdemli Üyesi François Burgat kimlik politikalarına değindi, ülkesini eleştirdi.

Burgat, kimlik politikalarını değerlendirirken Fransa'dan örnekler vererek, “Fransızların durumuna baktığımızda sömürgeci geçmişe dönüp bakmadan, oradan gelen sıkıntılarla ilgilenmeden ileriye gidemeyiz. Ben, Macron'a oy verdim çünkü başka alternatif yoktu, diğer alternatif aşırı sağ idi. Kasım 2015'teki faciadan sonra Macron'un bir cümlesini duymuştum, 'Biz buradaki sorumluluktan payımıza düşeni alıyoruz.' dedi. Bu çok önemliydi ve 'Yıllar önce Cezayir'de yaptıklarımızın bazıları da insanlığa karşı suç olarak ele alınabilir.' dedi. Bu yüzden ben bu insana oy verdim. İki hafta önce aynı insan analiz yeteneğini tamamen yitirdi. Sorumluk üstlenmeyle ilgili analizini bir yana bırakıp, 'Tek bir düşman vardır, o da radikal İslam'dır.' dedi. Buna baktığımızda evrensellik söylemiyle ilgili yeteneklerini kaybettiklerini görüyoruz” ifadelerini kullandı.

ntv

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.