Fransa, kamu borcunu azaltmak için iki resmi tatili kaldırmayı planlıyor
Fransa Başbakanı François Bayrou, ülkenin kamu borcunu azaltma hedefiyle 2026 bütçesi kapsamında iki resmi tatilin kaldırılmasını önerdi
Bayrou, kaldırılmasını önerdiği tatillerin Paskalya Pazartesisi ve 8 Mayıs olduğunu açıkladı. 8 Mayıs, Avrupa’da İkinci Dünya Savaşı’nın sona ermesini simgeleyen önemli bir gün olarak anılıyor.
Bayrou, Mayıs ayındaki tatillerin “Gruyere peyniri gibi delik deşik” bir takvime yol açtığını belirtti; ancak farklı önerilere de açık olduğunu söyledi.
Başbakan, Fransa'nın "borç altında ezilme tehlikesiyle karşı karşıya" olduğunu belirterek, "doğrunun anı" başlıklı kürsüde bir saatten uzun süren konuşmasında ülkenin bütçe açığını kontrol altına almak için alınması gereken cesur adımları sıraladı.
BBC

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.