Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan İslamofobik açıklama

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan İslamofobik açıklama

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa'da tırmanışta olan islamofobiyi daha da tırmandıracak açıklamalarda bulundu. Macron, "Siyasal İslam'ın her çeşidiyle, mezhepçilikle, cumhuriyetimizle bağı kesen her şeye karşı daha sert olacağız" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elysee Sarayı’nda basın toplantısı düzenledi. Gündem sarı yeleklilerin protestolarıydı.

Macron,, protestolara sebep olan sorunlara çözüm bulmak amacıyla ülke çapında ulusal müzakere toplantılarına katılmıştı, yaklaşık 2 buçuk saat süren toplantıda ise reform paketini açıkladı.

Sarı yeleklilerin taleblerini yerinde bulan ve vergi indirimine giden Macron,, İslam'ı ve Müslümanları hedef aldı.1905 laiklik yasasına atıfta bulunan Macron,, söz konusu yasanın doğrudan İslam'ı kastettiğini iddia etti.

Macron, "Siyasal İslam'ın her çeşidiyle, mezhepçilikle, cumhuriyetimizle bağı kesen her şeye karşı daha sert olacağız çünkü bunlar milleti bir arada tutma konusunda bir tehdit oluşturuyor." ifadelerini kullandı.

Avrupa'da İslamofobinin tırmanması ve buna bağlı olarak Müslümanlara yönelik saldırılardaki artışa rağmen Macron'un İslam'ı hedef alması dikkat çekti.

TRT HABER 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.