Florida'da Zika virüsü alarmı

Florida'da Zika virüsü alarmı

ABD'nin Florida eyaletinde Zika virüsü görülen 4 ilçede olağanüstü hal ilan edildi.

Florida Valisi Rick Scott, yaptığı yazılı açıklamada, Zika virüsü görülen ilçelerde olağanüstü hal ilan ettiğini açıkladı.

Florida'da görülen virüsün seyahat bağlantılı olduğunu belirten Scott, eyaletin virüsün yayılma tehlikesine karşı hazır olduğunu belirtti.

Scott, şunları kaydetti:

"Sağlık Müdürlüğümüz tüm ilçe sağlık merkezleri, hastaneler ve Hastalık Kontrol ve Önleme Merkeziyle (CDC) iletişim halinde olmaya devam edecektir. En iyisini umut etsek de en kötüsüne hazırlı olmak zorunda olduğumuzu biliyoruz"

Sivrisinek ısırmasından kaynaklanan herhangi bir Zika virüsü vakasına henüz rastlanmayan ABD'de en son vakalardan birinin Teksas'ın Dallas kentinde cinsel ilişkiyle bulaştığı açıklanmıştı. ABD'deki vakaların tamamına yakınının seyahat bağlantılı olduğu belirtiliyor.

İlk kez 1947 yılında Uganda’nın Zika ormanlarındaki maymunlarda görülen virüs, 2015'in mayıs ayında Brezilya'da sivrisinekler yoluyla yayıldı.

Zika virüsüne yakalanan hamilelerde virüs, bebeğin beyin gelişimini etkileyebiliyor ve doğum sonrasında bebeklerin kafası normalden daha küçük kalabiliyor.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.