Flamingo Adası'ında 14 bin flamingonun doğdu

Flamingo Adası'ında 14 bin flamingonun doğdu

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZKUŞ’un ortaklaşa oluşturduğu Sasalı’daki yapay Flamingo Adası, son iki yılda tam 14 bin flamingo yavrusunun doğumuna tanıklık etti. Kuş Cenneti’ndeki tepeli pelikan sayısı da ikiye katlandı.

İzmir Kuş Cenneti'ni Koruma ve Geliştirme Birliği (İZKUŞ) 2015 Yılı Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. İzmir Kuş Cenneti’nde yürütülen çalışmalar ve son gelişmelerin aktarıldığı toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZKUŞ’un ortaklaşa oluşturduğu yapay Flamingo Adası’nda son iki yılda 14 bin yavrunun dünyaya geldiği belirtildi. Tepeli pelikanların sayısının da ikiye katlanarak 144’e çıkığı, sadece İzmir Kuş Cenneti’nde görülen kuğulardan ise 9 çift ürediği vurgulandı. Tüm bu olumlu gelişmelerin, alanın düzenli olarak izlenmesi, tatlı su verilmesi ve Flamingo Adası'nın yapılması gibi çalışmalarla yaşandığı bildirildi. Toplantıda İzmir Kuş Cenneti’nin tanıtımına katkı koyan karikatür yarışması ile foto safari etkinliklerinin sürdürülmesine karar verildi.

BALIKLAR ÇOĞALMAYA BAŞLADI

İZKUŞ’un 2016 yılı çalışma programının görüşülüp karara bağlandığı toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, amaçlarının Kuş Cenneti gibi bir dünya mirasını yine dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi.

Başkan Kocaoğlu, Homa Dalyanı’nda balıkların tekrar üreme ortamını sağlamak için bir yıldır sürdürdükleri çalışmanın olumlu sonuçlar verdiğini, önümüzdeki yıllarda hem Körfez’deki balık miktarının artacağını hem de bu bölgeyi gençlerin, çocukların oltayla balık avlayacağı bir aktivite merkezine dönüştüreceklerini ifade etti. 

Aziz Kocaoğlu, Flamingo Adası, İZKUŞ, İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuş cenneti

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.