Fırıncılar Federasyonu'ndan İstanbul'daki ekmek fiyatlarına ilişkin açıklama

Fırıncılar Federasyonu'ndan İstanbul'daki ekmek fiyatlarına ilişkin açıklama

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, İstanbul'da ekmek fiyatlarına zam yapılması yönünde bir karar alınmadığını söyledi. Balcı, 3 ilçede 5 liradan satılan ekmeğin bugün itibarıyla 4 liraya indiğini açıkladı.

İstanbul'da bazı ilçelerde ekmek 5 liraya satılmaya başladı. Türkiye Fırıncılar Federasyonu vakit kaybetmeden harekete geçti.

Samsun'da konuşan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmeğin kilogram fiyatının 20 lira olduğunu söyledi:

''Kamuoyunda, İstanbul'un bazı ilçelerinde ekmeğin 5 liradan satılmaya başlandığı ve diğer ilçelerde de ekmeğin 5 lira olacağı algısı oluşturulmak istendi. Ekmek 5 lira olduğunda kilogramı 25 lira oluyor.''

"3 ilçede 5 lira olan ekmek 4 liradan satılacak"

Balcı, görüşmeler sonucunda İstanbul'da 5 liradan satılan ekmeğin 4 liraya indirildiğini açıkladı.

Balcı, "Fırıncılar odasına bağlı meslektaşlarımız bu yanlıştan döndüler. Ben buradan kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Bu 3 ilçede de ekmeğin kilogram fiyatı tüm Türkiye'de uygulananla aynı olacak. Bu ilçelerde de ekmek 4 liradan satılmaya başlandı.''

Halil İbrahim Balcı, hem esnafı hem de tüketiciyi korumak için ilgili bakanlıklarla çalışmaların sürdüğünü de vurguladı.

trt

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.