Fırıncı ağabey, Başbakan Mesut Yılmaz'a Nur Talebelerini böyle anlatmış

Fırıncı ağabey, Başbakan Mesut Yılmaz'a Nur Talebelerini böyle anlatmış

Dün vefat eden Mesut Yılmaz'la Ankara'da yapılan bir görüşme

RİSALEHABER

Geçtiğimiz ay vefat eden Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebelerinden merhum Mehmet Fırıncı ağabey, Başbakan Mesut Yılmaz'a Risale-i Nur talebelerini anlatmıştı.

Dün vefat eden Mesut Yılmaz'ın başbakanlığı döneminde YAŞ kararı ile ordudan atılanlar hakkında olumsuz bir kanun çıkmasının gündemde olduğunu anlatan Fırıncı ağabey, TV 111'deki röportajında bunun için ziyarete gittiklerini belirtiyor.

Risale-i Nur talebeleri devleti yönetmeye talip olmaz

YAŞ kararı ile ordudan atılanların belediye gibi kurumlarda çalışabildiklerini, çıkarılması gündemde olan kanun ile bunun da engelleneceğini hatırlatan Fırıncı ağabey, Yılmaz'a Risale-i Nur talebelerinin devleti yönetmeye talip olmadığını bu niyeti olanların Nur talebeleri ile karıştırılmaması gerektiğini anlattı.

Fırıncı ağabeyin sözleri şöyle:

"Randevu alıp Ankara'ya gittik. Mesut bey ben halktan, avamdan bir adamım. Biz 'siz o sandalyede oturun ve devleti idare edin ama şu güzellikleri de masum millete sunun, yapın, edin. Elinizden geldiği kadar.' Biz daima bunları söyleriz. Bir kısım der ki 'sen ordan kalk ben oraya oturacağım, bu güzellikleri ben yapacağım. Biz buna şiddetle karşıyız. Siz ikisini birbirine karıştırıyorsunuz, bunu karıştırmamak lazım."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum