Fındığın fiyatı ne kadar oldu?

Fındığın fiyatı ne kadar oldu?

Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Yaman, bu hızla devam ederse fındığın fiyatının 20 lira düzeyine ulaşacağını söyledi.

Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Erim Yaman, Giresun serbest piyasasında 54 randıman fındığın 14,50 ila 15 liradan alınıp satıldığını söyledi.

Yeni mahsul fındığın yarıya yakınının, ağustos ve eylül aylarında piyasaya indiğini belirten Yaman, "Pazara inen fındık işlendi ve satıldı. Stoklarda ürün olmadığından piyasada çok ciddi fındık açığı doğdu. Şu anda pazarda fındık işi tamamen durmuş durumda. Bu da fiyatın hızla yükselmesini sağlıyor" diye konuştu.

Yaman, fındık fiyatındaki yükseliş hızının kendilerini de şaşırttığını ifade ederek, "Fındık fiyatı o kadar hızlı yükseliyor ki biz bile takip etmekte zorlanıyoruz. Örneğin perşembe günü 54 randıman fındık 14,50 lirayken bugün bu rakam 15 liraya ulaştı. 2 gün içerisinde 50 kuruşluk artış yaşandı. Fındık fiyatı adeta uçuyor. Çok şaşkınız. Çünkü bu kadar hızlı artışı biz de beklemiyorduk. Bu hızla devam ederse birkaç ay içerisinde fiyat 20 lira düzeyini bulacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

AA 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.