Filistinlilere ait evler haksız yere yıkılıyor

Filistinlilere ait evler haksız yere yıkılıyor

BM tarafından hazırlanan raporda, işgal rejiminin, son iki haftada işgal altındaki Kudüs ile Batı Şeria'nın C Bölgesi’nde Filistinlilere ait 20 evi "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktığı belirtildi.

Birleşmiş Milletler'e bağlı İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından "Sivillerin Korunması" başlığıyla hazırlanıp yayınlanan raporda, işgal rejiminin, son iki haftada işgal altındaki Kudüs ile Batı Şeria'nın C Bölgesi’nde Filistinlilere ait 20 evi "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktığı belirtildi.

Siyonist işgal rejimi, işgal altındaki Batı Şeria’da gerçekleştirdiği yıkımlara, evlerin ruhsatsız olmasını neden göstererek işlediği insanlık dışı suçları hukuki kılıflarla örtbas etmeye çalışıyor.

OCHA, siyonist rejimin, çok kısa bir zaman diliminde söz konusu bölgelerde Filistinlilere ait 20 binaya izinsiz yapıldığı bahanesi ile ya el koyduğunu veya yıktığını açıkladı. Raporda ayrıca yıkımların, bazı Filistinlilerin yerinden edilmesine ve onlarca kişinin dolaylı yollardan zarar görmesine neden olduğu kaydedildi.

Teşkilatın 30 Mart 2021-12 Nisan 2021 arasını kapsayan "Sivillerin Korunması" başlıklı raporunda, söz konusu yıkımların, 13 kişiyi göçe zorladığı ayrıca 90 kişinin daha zarar görmesine neden olduğu dile getirildi. Bu durum onların salgından doğrudan etkilenmelerine neden olacak bir ortama itilmelerine yol açtı. 

Raporda, işgalcilerin, el-Halil kentinin güneyinde yer alan Susya köyünde insani yardım olarak bir Filistinliye verilen çadıra el koyduğu ve Kudüs'ün Cebel el-Mükebber Mahallesi'nde de 6 kişilik bir aileyi evlerini kendi elleriyle yıkmak zorunda bıraktığına yer verildi.

İşgal rejimi, evlerin yanı sıra su tesislerini, sıhhi tesisleri, tarım alanlarındaki binaları ve daha başka binaları da yıktı. Bu da birçoklarının hayatlarını idame ettirmek için ihtiyaç duydukları araçlardan mahrum kalmalarına sebep oldu ve normal hizmetlerden yararlanmalarına engel oldu. 

Öte yandan siyonist yerleşimcilerin, ırkçı saldırılar sonucu 7 vatandaşı yaraladığı ve Filistinlilerin zeytin ağaçlarına zarar verdiği belirtildi.

Siyonist rejim, son iki hafta içinde Batı Şeria'nın çeşitli yerlerinde aralarında çocukların da bulunduğu toplam 167 Filistinliyi alıkoydu.

Yine Batı Şeria’da çıkan çatışmalar sırasında 52 Filistinliyi gerçek mermilerle yaraladığı ifade edildi.

Rapora göre işgal rejimi, ruhsat almadıkları gerekçesiyle Filistinlilerin evlerini yıkıyor, herhangi bir inşaat için ruhsat vermiyor.

Birleşmiş Milletler'e bağlı İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), işgal altındaki bölgelerde halkın mülküne zarar vermenin uluslararası insan haklarına aykırı olduğuna ve salgın döneminde bu yıkımların hız kazanmasının endişe uyandırdığına dikkat çekti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.