"Filistinliler 1948'den sonraki en zor krizi yaşıyor"

"Filistinliler 1948'den sonraki en zor krizi yaşıyor"

UNRWA Genel Komiseri Krenpol, ajansın yaşadığı bütçe sıkıntısı nedeniyle Filistinlilerin, ülkelerinden göç etmek zorunda kaldıkları 1948'den sonraki en zor krizlerden birini yaşadığını söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Pierre Krenpol, Ürdün'ün başkenti Amman'da düzenlediği basın toplantısında, UNRWA'nın bütçe açığının bu yıl 101 milyon dolara ulaştığını söyledi.

Ajansın bütçe sıkıntısının olumsuz sonuçları bulunduğunu ifade eden Krenpol, "UNRWA'nın içinde bulunduğu bütçe açığıyla Filistinliler, ülkelerinden göç etmek zorunda kaldıkları 1948'den bu yana en zor krizlerden birini yaşıyor" dedi.

UNRWA'nın ülke içinde ve komşu ülkelerdeki kamplarda kalan Filistinlilere, hizmet sunmaya devam edeceğini ifade eden Krenpol, Amman'da ajansın danışma konseyinin yaptığı toplantıda bağışçı ülkelerin temsilcilerinden daha fazla destek isteyerek taahhütlerini yerine getirmelerini talep ettiğini dile getirdi.

Krenpol, "UNRWA'ya en çok destek verenler, sırasıyla ABD, Avrupa Birliği, Suudi Arabistan, İsveç, Almanya ve Birleşik Arap Emirlikleri" dedi.

Suriye'de Yermuk Mülteci Kampı'ndaki Filistinli mültecilerin, 1948'den sonra yeniden göçe maruz kaldığına dikkati çeken Krenpol, şunları kaydetti:

"İç savaştan önce Yermuk kampındaki mülteci sayısı 160 bindi. Yaşanan çatışmalar, yıkım ve tahribattan sonra bu sayı 18 bine düştü. UNRWA, 28 Mart'tan bu yana kampa giremiyor. Oradaki mültecilerin kurtarılması için güvenli bir koridor oluşturamadı."

Ajansın İsrail ile ilişkilerine dair Krenpol, İsrail'in Gazze'de UNRWA'ya ait 7 merkeze saldırması ve sivillerin ölmesinin ardından ilişkilerin zaman zaman tıkandığını ifade etti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.