Filistinli profesör Princeton’da dekan oldu

Filistinli profesör Princeton’da dekan oldu

Jamal, ABD üniversitelerinde böyle bir göreve atanan ilk Müslüman başörtülü kadın.

ABD’nin prestijli üniversitelerinden Princeton Üniversitesi’nin Kamu ve Uluslararası İlişkiler Okulu'nun dekanlığına siyaset bilimci Amaney Jamal atandı. Jamal, ABD üniversitelerinde böyle bir göreve atanan ilk Müslüman başörtülü kadın.

Amaney Jamal, Orta Doğu ve Kuzey Afrika, siyasi kalkınma ve demokratikleşme, eşitsizlik ve ekonomik ayrımcılık, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’daki Müslüman göçü ve cinsiyet üzerinde yaptığı çalışmalarıyla tanınıyor. 

Filistinli bir ailenin mensubu olarak 1970 yılında Kaliforniya’da doğan Jamal, 10 yaşındayken kızlarının kendi kültürünü ve dinini tanımasını isteyen ailesiyle birlikte Batı Şeria’daki Ramallah’a göçüp, kolej eğitimine kadar Filistin’de yaşadı.

Lisans derecesini California-Los Angeles Üniversitesi’nden, doktora derecesini Michigan Üniversitesi’nden alan Jamal, Princeton’a gelmeden önce Columbia Üniversitesi’nde dersler verdi. Son kitabı “İmparatorluklar ve Vatandaşlar: Amerikan Pro-Demokrasisi veya Demokrasi Yok” 2012 yılında Princeton University Press tarafından yayınlandı. 

Jamal, Ortadoğu siyaseti, Ortadoğu’da demokrasi, toplumsal cinsiyet ve İslam ve karşılaştırmalı siyaset gibi konularda dersler veriyor.

Serbestiyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.