Filistinli mülteciler yeni öğretim yılına başlayabilecek

Filistinli mülteciler yeni öğretim yılına başlayabilecek

BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'nda bütçe krizinin aşıldığı ve yeni öğretim yılının zamanında başlayacağı açıklandı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'nda (UNRWA) yaşanan bütçe açığının büyük oranda aşılmasının ardından Filistinli çocuklar için 2015-2016 eğitim-öğretim yılını başlatamama riskinin ortadan kalkmasından dolayı memnuniyet duyduğunu bildirdi.

Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, bütçe açığının azaltılması için bağış yapan ülkelere teşekkür edilerek, bu gelişmenin azımsanmaması gereken bir başarı olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Genel Sekreter, Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'nın Ortadoğu'daki BM okullarında eğitim gören 500 bin öğrenci için yeni okul dönemini başlatabilecek olmasından dolayı büyük bir rahatlama yaşadı" ifadesi kullanıldı.
Ban, 4 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, UNRWA'nın bütçe açığını kapatabilmesi için 101 milyon dolarlık acil yardıma ihtiyacı olduğunu kaydederek, üye ülkelere bağış yapma çağrısında bulunmuştu.
Genel Sekreter, söz konusu mali sıkıntının devam etmesi durumunda Filistinli çocukların 2015-2016 eğitim-öğretim yılına zamanında başlamalarının riske gireceğini vurgulamıştı.
UNRWA, salı günü yaptığı açıklamada son günlerde gelen bağışlar sayesinde bu riskin ortadan kalktığını belirtti.

Ajansın Genel Komiseri Pierre Krenpol, son bir hafta içinde Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, ABD, İngiltere ve İsveç'ten gelen yardımlarla bütçe açığının 22 milyon dolara indiğini açıkladı.
Filistinli mülteciler, Ürdün'de 10, Suriye'de 9, Lübnan'da 12, Batı Şeria'da 19 ve Gazze'deki 8 mülteci kampında iskan ediliyor. 1949 yılında kurulan UNRWA, Filistinli mültecilere sağlık, eğitim, rehabilitasyon ve koruma alanlarında destek veriyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.