Filistinli genci öldürmesine rağmen serbest bırakılan Yahudi yerleşimci pis pis sırıttı!

Filistinli genci öldürmesine rağmen serbest bırakılan Yahudi yerleşimci pis pis sırıttı!

İşte işgalci zalim devletin adaleti!

İşgalci İsrail mahkemesi, işgal altındaki Batı Şeria'nın Burka köyünde Filistinli genci öldürmekle suçlanan iki Yahudi yerleşimciden aşırı sağcı aktivist Elisha Yered'i ev hapsiyle serbest bıraktı

Kudüs Sulh Ceza Mahkemesi, 19 yaşındaki Filistinli Kusay Cemal Matan'ın öldürülmesi olayıyla bağlantılı olarak hakim karşısına çıkarılan aşırı sağcı Yahudi yerleşimci Yared'in tutuklu kalması için yeterli gerekçe bulunmadığına hükmetti.

Ev hapsiyle serbest bırakılan Yared'in bir dönem sözcülüğünü yaptığı aşırı sağcı Yahudi Gücü Partisi'nden Milletvekili Limor Son Har-Melech de mahkeme salonuna geldi.

İsrail basınındaki haberlere göre, İsrail İç Güvenlik Teşkilatı Shin-Bet (Şabak) Yared hakkında "bölgede olayların çıkmasına yol açtığı ve tahrik edici eylemleri" nedeniyle idari tutukluluk talep edecek.

Aynı olay kapsamında cinayetle suçlanan Yehiel Indore adlı yerleşimcinin ise Filistinliyi öldüren silahı ateşlediğinden şüphelenildiği ancak çıkan olaylarda başına isabet eden taş nedeniyle hastanede tedavi gördüğü ve henüz hakkında bir karar verilmediği aktarıldı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum