Filistinli gazetecilere yönelik 259 ihlal yapıldı

Filistinli gazetecilere yönelik 259 ihlal yapıldı

Yılın ilk yarısında Siyonist işgal rejiminden Filistinli gazetecilere yönelik 259 ihlal gerçekleştirdi.

Gazeteciler Sendikası’na bağlı olan Özgürlükler Komitesi’nin hazırladığı raporu duyurmak üzere sendika merkezinde düzenlediği basın toplantısında Ebubekir, işgal rejimin 2020 yılının başından bu yana Batı Şeria, Gazze Şeridi ve Kudüs’te gazetecilere yönelik 259 suç işlediğini bunun 59'unun işgal altındaki Kudüs’te gerçekleştiğini belirtti.

Ebubekir, sendikanın, gazetecilere karşı işgalciler tarafından işlenen suçlar konusunda, özellikle Gazze Şeridi’nden şehit Ahmed Ebu Hüseyin, Yasir Murteca ve işgalcilerin kurşunlarıyla gözünü kaybeden Muaz Amarine ile ilgili bir dosyayla Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne gittiğini duyurdu.

Sendikanın bu konuyu uluslararası hukuka uygun olarak takip edeceğini söyleyen Ebubekir, “Bağımsız İnsan Hakları Komisyonu'nun hazırlamamızda yardımcı olduğu yasal bir dosyamız var, gazetecilere karşı işlenen suçları kovuşturmak için İngiltere'den uluslararası yasal ve gönüllü avukatlarımız var.” ifadesini kullandı.

Siyonist işgal rejimi, Filistinlilere yönelik işlediği suçların medyada yer almasını önlemek ve örtbas etmek için sürekli gazetecileri hedef alıyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.