Filistinli çocuklar BM binası önünde gösteri düzenledi

Filistinli çocuklar BM binası önünde gösteri düzenledi

Filistinli çocuklar, İsrail'in akrabalarına yönelik gözaltılarını protesto etmek için Gazze'deki Birleşmiş Milletler binası önünde gösteri düzenledi.

Filistin Esirler Bakanlığı'nı İsrail'in gözaltılarını reddetmeye davet eden afişler taşıyan çocuklar, bakanlığın özgürlük ve güvenliklerini sağlamasını istedi.

Gösteriye katılan çocuklarıdan Muhammed Ebu Sisi, "İsrail'in çocuklara yönelik gözaltıları arttı. Bizler dünyadaki diğer çocuklar gibi özgür ve güven içinde yaşamak istiyoruz" diyerek, uluslararası insan hakları kuruluşlarını İsrail'in işlediği suçları durdurmaya çağırdı.

Öte yandan Filistin Esirler Bakan vekili Bahauddin el-Medhun, İsrail'in yaraladığı 5 çocuğu hapiste tuttuğunu belirterek, "İsrail hapishanelerindeki çocuklar işkence, açlık ve tıbbi destekten mahrum olarak İsrailli canilerle birlikte tutuluyorlar" ifadelerini kullandı.

Medhun, uluslararası insan hakları kurumlarını İsrail'in çocukları serbest bırakması ve gözaltılara son vermesi için girişimlerde bulunmaya çağırdı.

Filistin Esirler Cemiyeti'nin yayınladığı açıklamada, İsrail'in ekim ayından bu yana yaşları 11 ile 14 arasında değişen 800 Filsitinli çocuğu gözaltına aldığı bildirilmişti.

Filistin Esirler Cemiyeti'nin verilerine göre, İsrail 2000 yılından bu yana 8 bin 500 Filistinli çocuğu gözaltına aldı. Resmi rakamlara göre İsrail hapishanelerinde 6 bin 500 Filistinli tutuklu bulunuyor.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum