Filistinli çocuklar BM binası önünde gösteri düzenledi

Filistinli çocuklar BM binası önünde gösteri düzenledi

Batı Şeria'da bir grup Filistinli çocuk Birleşmiş Milletler (BM) binasının önünde düzenlediği gösteride Filistinli çocuklara uluslararası korumanın sağlanmasını istedi.

Ramallah kentindeki BM binasının önünde bir grup Filistinli öğrenci gösteri düzenleyerek, "İsrail'in düşman uygulamalarına karşı" başta çocuklar olmak üzere bütün Filistinlilerin uluslararası koruması altına alınmasını talep etti.

İsrail askerleri tarafından yaralanan ve gözaltına alınan Filistinli çocukların fotoğraflarını taşıyan öğrenciler, BM yetkililerine Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a hitaben mektup teslim etti.

AA muhabirine konuşan öğrenci Vela el-Kavasimi, "BM Genel Sekreteri'ne, evlerimizde, anne-babamızın kucağında bile güvenli hissetmediğimizi söylemek istiyoruz. Kendimizin ve şehit düşen, yaralanan veya esir alınan arkadaşlarımızın hayatı için endişe ediyoruz. Sadece meşru haklarımızı istiyoruz" dedi.

Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, ekimin başından bu yana Batı Şeria, Gazze Şeridi ve Kudüs'te İsrail askerlerinin müdahalesi sonucunda 17 çocuk hayatını kaybetti, 495 çocuk yaralandı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.