'Filistinli cesur kız' Temimi: israil, hapisteki kadınları dövüyor, kıyafetsiz bırakıyor

'Filistinli cesur kız' Temimi: israil, hapisteki kadınları dövüyor, kıyafetsiz bırakıyor

Hamas ile terör devleti israil arasındaki esir takası mutabakatı kapsamında israil hapishanesinden serbest bırakılan aktivist Ahed et-Temimi, israilli yetkililerin Filistinli kadın esirleri susuz ve kıyafetsiz bıraktığını söyledi

"Filistinli cesur kız" olarak tanınan Temimi, serbest bırakılmasının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in katliamları nedeniyle Filistinli esirlerin serbest bırakılmasının buruk bir sevinçle karşılandığını ifade etti.

Temimi, İsrail'in 27 Ekim'de başlayan kara saldırılarının ardından gözaltına aldığı 10'u Gazze Şeridi'nden 30'a yakın Filistinli kadın esiri hapishanede bıraktıklarını ve durumlarının çok kötü olduğunu aktardı.

İsrail'in 6 Kasım'da gözaltına alarak cezaevine gönderdiği 23 yaşındaki Temimi, burada tanık olduğu ihlallere ilişkin şunları söyledi:

"Cezaevinde durum çok zor, kadın esirlere yönelik günlük tacizler var. Kadın esirler susuz ve kıyafetsiz bırakılıyor, yerde uyuyor ve dövülüyorlar."

Temimi, İsrailli yetkililerin, cezaevinde olup bitenleri anlatması halinde kendisini babasını hedef almakla tehdit ettiğini belirterek, "Her şeye rağmen biz işgalden daha güçlüyüz. Özgürlüğümüzü elde edene kadar (direnişe) devam edeceğiz." diye konuştu.

İsrail güçleri, ekim ayında Temimi'nin babasını, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde gözaltına almıştı. Temimi'nin babası hâlâ İsrail hapishanesinde bulunuyor.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.