Filistin'den gazetecilere yönelik 'şiddete teşvik' suçlamasına tepki

Filistin'den gazetecilere yönelik 'şiddete teşvik' suçlamasına tepki

Filistin, Avrupalı bir internet sitesinin, "şiddete teşvik ettikleri" iddiasıyla bazı Filistinli basın mensuplarının fotoğraflarını yayınlamasına tepki gösterdi.

Filistin Enformasyon Bakanlığı, "Tahrik Karşıtı Avrupa Enstitüsü" adlı internet sitesinin, Filistinli bazı basın mensuplarının fotoğraflarını yayınlayarak bunların şiddete teşvik eden kişiler olduğu iddiasına tepki verdi. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Avrupalı sitenin, aralarında 10 gazetecinin de bulunduğu 22 kişinin isimleri ve kişisel bazı bilgileri ile fotoğraflarını yayınlaması hastalıklı bir davranıştır. Tüm şiddet ve saldırıları karşısında celladı gönüllü olarak savunmaktır" değerlendirmesinde bulunuldu.
 
"Sitede yer alan ithamlar, işgalcilerin terörü lehine taraftarlıktır" ifadelerine yer verilen açıklamada, site görevlilerine karşı gerekli hukuki adımların atılacağı belirtildi. 
 
Filistinli Gazeteciler Sendikası'ndan yapılan açıklamada da, "Site, kışkırtma ve tahrikle mücadele adı altında Filistinli gazetecilere karşı kışkırtıyor. Filistinli basın mensuplarının fotoğraflarının yayınlanması, bu arkadaşlara saldırı düzenlenmesi ve öldürülmesine teşviktir. Bu durum sitenin bağlı olduğu kişiler ve amaçları hakkında soru işaretleri uyandırıyor" yorumu yapıldı.
 
"Tahrik Karşıtı Avrupa Enstitüsü" adlı internet sitesinde 10'u basın mensubu 22 Filistinlinin fotoğrafı yayınlanarak ve adı, soyadı, yaşı, telefon numarası, yaşadığı kent, çalıştığı kurum, ailesi gibi çeşitli bilgiler verilerek bunların şiddete teşvik eden kişiler olduğu iddia edilmişti.
 
AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.