Filistin'de 350 kişi esir alındı

Filistin'de 350 kişi esir alındı

İsrail güçleri, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 350 Filistinliyi esir aldı.

Filistin Esirler Araştırma Merkezi, alıkoymalar konusunda yayınladığı aylık raporunda şu bilgilere yer verdi:

"İşgal rejimi Gazze bölgesinden 13 kişiyi alıkoydu. Bunlardan 6 kişi, Gazze'nin sınıra yakın bölgelerinden esir alındı. 4 kişi balıkçıların arasından, balık tutma faaliyeti esnasında esir alındı. Bunlar 12 gün süren sorgulama süresinden sonra serbest bırakıldılar.

Gazzeliler arasından üç kişi de Beyti Hanun geçiş kapısından geçmek isterken esir alındı.

İşgal rejimi bu süre içinde El-Halil'de üç milletvekilini alıkoydu. Bunlar; Nizar Ramazan, Hatim Rabah Kafişe ve Nayif Mahmud Er-Recub. Nizar Ramazan halen esir bulunuyor. Diğer ikisi ise sorgulama ve tehditlerden sonra serbest bırakıldı.

İşgal yönetimi bu süre içinde Kudüs Valisi Adnan Gays'ı da yeniden alıkoydu. Soruşturma gerekçesiyle alıkoyma süresini uzattığından hâlen esir bulunduruluyor.

Tutuklananlardan üç kişi açlık grevi başlattı.

İşgal rejimi mahkemeleri bu süre içinde 75 kişi hakkında idari hapis kararları verdi. Bunların bazıları ilk kez verilenler bazıları da önceden idari hapse mahkûm edilenlerin cezalarını uzatma şeklinde verilen kararlar. İdari hapis cezaları iki ay ile altı ay arasında değişiyor.

Geçtiğimiz ay içinde işgal rejiminin Ofer Askeri Mahkemesi, El-Halil'in Ez-Zahiriyye beldesinden Sahban Et-Titi'ye müebbet hapis ve bir milyon 800 bin şikel para cezası verdi. Onun dışında da muhtelif şekillerde ağır hapis ve para cezalarına çarptırılanlar oldu."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.