Filistin Vakıflar Bakanlığından "Dünya Kudüs Haftası"na destek çağrısı

Filistin Vakıflar Bakanlığından "Dünya Kudüs Haftası"na destek çağrısı

Dünya Müslüman Alimler Birliğinin çağrısı üzerine 8-14 Mart tarihleri arasında bu yıl ilk defa idrak edilecek olan "Dünya Kudüs Haftası" kapsamında Gazze'de bir basın toplantısı düzenlendi.

Gazze'deki Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanlığında düzenlenen basın toplantısında, 14 Mart'a kadar sürecek olan “Dünya Kudüs Haftası” faaliyetlerinin başlatıldığı duyuruldu.

Basın toplantısında konuşan Uluslararası Kudüs Müessesesi Başkanı Ahmed Ebu Halebiyye, Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı savunmanın şer'i bir görev olduğunu söyledi.

Ebu Halebiyye, Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı savunma konusunda gevşeklik göstermenin büyük bir vebal olduğuna vurgu yaptı.

Söz konusu savunmanın canla, malla, ilim ve düşünceyle, medya ve işgale karşı direnişi destekleme yoluyla yapılabileceğini dile getiren Ebu Halebiyye, Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı savunmanın her Müslüman için büyük bir şeref olduğunu kaydetti.

Mukaddes toprakların siyonistlerin saldırılarına maruz kaldığını ifade eden Ebu Halebiyye, Kudüs halkının işgalcilerin planlarına karşı gösterdiği cesur direnişle tarih yazdığını belirtti.

Filistin Vakıflar Bakanlığı, "Dünya Kudüs Haftası" faaliyetleri kapsamında tüm Müslümanlardan hutbe, konferans, panel, sesli ve görüntülü kayıt, televizyon ve radyo programları aracılığıyla Filistin davasına destek verilmesi çağrısında bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.