Filistin topraklarını işgal eden siyonistler Filistinlilere ait zeytin fidanlarını çalıyor

Filistin topraklarını işgal eden siyonistler Filistinlilere ait zeytin fidanlarını çalıyor

Filistin toprakları üzerinde işgalci durumunda bulunan siyonist yerleşimciler, Nablus kentinin güneyindeki Kusra beldesi arazilerinde ekili 130 zeytin fidanını sökerek çaldı.

Batı Şeria’nın kuzeyindeki Yahudi yerleşim faaliyetlerini takip etmekten sorumlu Gassan Dağlas, Kusra beldesine ait topraklar üzerinde kurulu Esh Kodesh Yahudi Yerleşkesi sakinlerinden bir grup siyonistin, Şiabu’l-Harab bölgesinde zeytin fidanlarını sökerek çaldığını söyledi.

Siyonist yerleşimcilerin hedef aldığı zeytin bahçelerinin Kusra beldesinin doğusunda yer aldığını kaydeden Dağlas, çalınan zeytin fidanlarının çiftçilere ait olduğunu bildirdi.

İşgal ordusunun himayesinde Batı Şeria'da terör estirmeyi sürdüren siyonist yerleşimciler, her fırsatta Filistinlilere, evlerine ve işyerlerine saldırıyor, araçlarını ve ekili tarım arazilerini tahrip ediyor.

Siyonist yerleşimcilerin saldırılarına göz yuman işgal ordusu, baskınlar sırasında yerleşimciler ile Filistinliler arasında çatışma çıkması halinde duruma müdahale ederek yerleşimcileri koruyor ve olay yerinden güvenli bir şekilde uzaklaşmalarını sağlıyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.