Filistin, teröre karşı koalisyon oluşturulmasından memnun

Filistin, teröre karşı koalisyon oluşturulmasından memnun

Filistin'in, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 34 İslam ülkesinin katılımıyla teröre karşı koalisyon oluşturulmasından memnuniyet duyduğu bildirildi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Filistin Devlet Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ülkenin koalisyona katılımının, Arap ve İslam ümmetinin istikrarı ve güvenliğini sağlamanın önemine binaen Filistin ile Suudi Arabistan arasında yapılan istişareler sonucu gerçekleştiği belirtildi.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da önceki gün 34 İslam ülkesinin teröre karşı koalisyon oluşturduğu ifade edilmiş, bu ülkeler, Suudi Arabistan, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Pakistan, Bahreyn, Bangladeş, Benin, Türkiye, Çad, Togo, Tunus, Cibuti, Senegal, Sudan, Sierra Leone, Somali, Gabon, Gine, Filistin, Komor Adaları, Katar, Fildişi Sahili, Kuveyt, Lübnan, Libya, Maldivler Cumhuriyeti, Mali, Malezya, Mısır, Fas, Moritanya, Nijer, Nijerya ve Yemen olarak açıklanmıştı.

Endonezya'nın da aralarında bulunduğu 10 ülkenin söz konusu koalisyonu desteklediği ve bu konuda gerekli önlemleri alacağı kaydedilmişti.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.