Filistin hapishanesindeki tutuklu serbest bırakıldı

Filistin hapishanesindeki tutuklu serbest bırakıldı

Filistin hapishanesindeki tutuklu İslam Hamid'in, 102 günlük açlık grevinin ardından serbest bırakıldığı bildirildi.

Filistin hapishanesindeki tutuklu İslam Hamid'in, 102 günlük açlık grevinin ardından serbest bırakıldığı bildirildi. 

Hamid'in ailesinden alınan bilgiye göre, Brezilya vatandaşı olan Batı Şeria doğumlu Hamid, Nablus'taki Filistin İstihbarat Birimi'ne ait hapishaneden tahliye edildi.

Batı Şeria'daki Filistin Emniyet Birimi Sözcüsü Adnan ed-Damiri, daha önce yaptığı açıklamada, Hamid'in hakkında verilen hapis cezası bitmesine rağmen serbest bırakılmamasının Filistin Yüksek Adalet Mahkemesi'nin kararına aykırı olduğunu ancak bunun Hamid'in can güvenliğinin sağlanması için yapıldığını söylemişti.

Hamid, 6 Eylül 2010'da tutuklanarak Filistin Askeri Mahkemesi'ne sevk edilmiş ve hakkında 3 yıl hapis cezası verilmişti. Hükmün verilmesinden 1 yıl sonra Filistin Yüksek Adalet Mahkemesi'nden serbest bırakılmasıyla ilgili karar çıkmasına rağmen Hamid 3 yılını hapishanede geçirmişti. İsrail tarafından aranan Hamid, can güvenliğinin sağlanması gerekçesiyle Nablus'taki Filistin İstihbarat Teşkilatı'na ait bir hapishanede tutulmuş, Hamid ise buna karşı açlık grevine başlamıştı. 

İslam Hamid, 2010 yılında Ramallah'ta bir Yahudi yerleşimcinin aracına ateş ettiği gerekçesiyle gözaltına alınmış, söz konusu saldırıyı Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları üstlenmişti. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.