Filistin bayrağı BM Ofisi'nde

Filistin bayrağı BM Ofisi'nde

Filistin devlet bayrağı, Avusturya'nın başkenti Viyana'da bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Viyana Ofisi önüne törenle göndere çekildi.

BM Viyana Ofisi önünde Filistin devlet bayrağının çekilmesi amacıyla tören düzenlendi. Törene, BM Viyana Ofisi Müdürü Yury Fedotov, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, diplomatlar ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Maliki, BM binalarına bayrak çekilmesinin Filistin halkının bağımsızlığı ve özgürlüğüne giden yolda önemli bir adım olduğunu söyledi. Maliki, "Bayraklar, bir milletin tarihi ve itibarının sembolüdür. Bizim insanımız için bu bayrak, adalet ve özgürlük vaad etmektedir" dedi.

Yıllardır Filistin halkının kimliğini reddeden bir yönetime karşı mücadele verdiklerini belirten Maliki, Filistin devlet bayrağının "işgalci İsrail yönetimi" tarafından engellendiğini ifade etti.
Filistin bayrağının asılmasının bütün dünyaya işgali ve adaletsizliği hatırlattığını kaydeden Maliki, bunun aynı zamanda İsrail yönetimine de gönderilmiş önemli bir mesaj olduğunu vurguladı.

Filistin halkının kendi kaderini tayin hakkının uluslararası toplum tarafından geciktirilmeden tanınması çağrısı yapan Maliki, Filistin ve halkının haklarının 1948'den bu yana İsrail tarafından provokatif bir şekilde engellendiğini söyledi.

İsrail'in saldırılarına karşı evlerini ve halklarını korumaya devam edeceklerini kaydeden Maliki, "Bir gün sizler gibi bütün dünya barış severleriyle birlikte Filistin bayrağını başkentimiz Kudüs'e çekeceğiz" diye konuştu.
Fedotov ise Filistin devlet bayrağının çekilmesi nedeniyle çok mutlu olduğunu belirterek, BM'nin Filistin halkının taleplerini desteklediğini söyledi. Filistin'de iki devletli çözümü desteklediklerini belirten Fedotov, "Şimdi iki devletli çözümü destekleme ve bu kapsamda görüşmelere dönme zamanıdır" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Filistin bayrağı, alkışlar arasında göndere çekildi.
BM Genel Kurulu, "üye olmayan gözlemci devlet" statüsüyle Filistin bayrağının 195. bayrak olarak BM Ofisleri önünde dalgalanmasına ilişkin kararı, 10 Eylül'de 119 ülkenin onayıyla kabul etmişti.

AA


    

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.