Filistin asıllı milletvekili yasağa rağmen Aksa'ya girdi

Filistin asıllı milletvekili yasağa rağmen Aksa'ya girdi

Knesset'teki Filistin asıllı Milletvekili Gattas, "Netanyahu ve onun Arap Milletvekillerinin Harem-i Şerif'e girmesini engelleyen kararına rağmen Harem-i Şerif'e girmeyi başardım" dedi.

İsrail parlamentosu Knesset'teki Filistin asıllı milletvekillerinden Basil Gattas, İsrail hükümetinin kararına meydan okuyarak Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi. Milletvekili Gattas'ın eylemi İsrailli makamlarca tepkiyle karşılandı.

İsrail hükümetinin kararına karşın Aksa'ya giren Milletvekili Gattas, Mescid-i Aksa'da kaydettiği görüntü kaydında "İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve onun Arap milletvekillerinin Harem-i Şerif'e girmesini engelleyen kararına rağmen Harem-i Şerif'e girmeyi başardım" dedi.

Gattas, "Senin Kudüs'te ve Mescid-i Aksa'da bir egemenliğin yok. Sen ve işgalin beni ve halkımı Mescid-i Aksa'da namaz kılmaktan ve burayı ziyaret etmekten alıkoyma hakkına sahip değilsiniz" diye konuştu.

Milletvekili Gattas, Netanyahu ve İsrail işgalinin yok olmaya mahkum olduğunu ancak Mescid-i Aksa'nın Arap İslam medeniyetinin sembolü olarak ebediyen kalacağını ifade etti.

Netanyahu'dan tepki

Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da yaptığı yazılı açıklamada, "Tapınak Tepesi'ne (Mescid-i Aksa) 2 haftadır sükunet hakim. Bunu korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak görünüyor ki bu sükuneti bozmak isteyenler var" değerlendirmesinde bulundu.

Knesset üyesi Gattas'ın Mescid-i Aksa'ya girmesine işaret edilen açıklamada, milletvekilinin bu eylemi ibadet amacıyla değil, kışkırtmak için yaptığı iddia edildi.

Açıklamada ayrıca, hiçbir Knesset üyesinin veya bakanın Mescid-i Aksa'ya girerek eski anıları canlandırmasına izin verilmeyeceği belirtilirken, tüm milletvekilleri ve siyasilerin sorumlu davranması istendi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.