Fildişi'li öğrencilerin Kur'an sevinci

Fildişi'li öğrencilerin Kur'an sevinci

Deniz Feneri Derneği, Fildişi Sahili'nde geçen yıl kurban dağıtımı yapan gönüllülerin, Müslüman öğrencilerin yıpranmış Kur'an-ı Kerimlerle eğitim gördüğünü tespit etmesi üzerine bu ülkeye 15 bin 500 Kur'an-ı Kerim gönderdi

Deniz Feneri Derneği, geçen yıl Kurban Bayramı'nda Fildişi Sahili'nde kurban dağıtımı yapan gönüllülerin, Müslüman öğrencilerin yıpranmış Kur'an-ı Kerimlerle eğitim gördüğünü tespit etmesi üzerine bu ülkeye 15 bin 500 Kur'an-ı Kerim gönderdi.

Derneğin Ankara Koordinatörü Hamit Kunt, Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Süleyman Enes Kılıç ve gönüllü iş adamı Zeynel Durkut, ülkenin en büyük kenti Abidjan'daki medreselerde Kur'an-ı Kerim mushaflarını dağıtarak, Müslüman çocukların yüzünü güldürdü.

Batı Afrika'da yer alan Fildişi Sahili, kıtanın en gelişmiş ülkelerinden... Abidjan ise ülkenin en büyük kenti... Nüfusunun yarısından çoğu Müslüman olan kentte, milli eğitim müfredatının yanı sıra dini eğitimin verildiği ve devletçe denkliği tanınan medreselerde öğrenciler, kısıtlı imkanlarla İslamiyeti öğrenmeye çalışıyor.

Halkın yoksul olduğu bölgelerdeki medreselerde çocuklar, küçük, birinden diğerine geçilebilen, paravanla ayrılan, havalandırması ve aydınlatması bulunmayan, kara tahtalı, toprak zemin üzerinde sıraların bulunduğu barakalarda eğitim görüyor.

Eğitim materyali bulunmayan, yaklaşık 30 metrekarelik mekanlarda mevcudun yer yer 100'ü bulduğu kalabalık sınıflarda aşırı sıcak altında eğitim gören çocuklar, teneffüslerde ise şehrin alt yapı sistemi bulunmadığı için yanından kanalizasyon akan alanlarda oynuyor.

15 bin 500 Kur'an-ı Kerim Müslüman çocuklara dağıtıldı

Kampanya kapsamında 10 bin Arapça, 5 bin 500 de Prof. Dr. Muhammed Hamidullah'ın Fransızca mealiyle Türkiye Diyanet Vakfı Yayınevi'ne bastırılan Kur'an-ı Kerimler, gemiyle Fildişi Sahili'nin en büyük kenti Abidjan'a ulaştırıldı.
Medreselerde Müslüman çocuklar tarafından ilgiyle karşılanan Kunt ve beraberindekiler, yetkililerden medrese, eğitim durumu ve ihtiyaçlar hakkında bilgi aldı.

Kunt ve beraberindeki heyet, ilk sayfasında derneğin logosu, Türk bayrağı, Fransızca ve Türkçe "Türkiye'den kardeşlerinizin hediyesidir" notunun bulunduğu Kur'an-ı Kerimleri, Müslüman çocuklara ve öğretmenlerine dağıttı.

Ellerine pırıl pırıl Kur'an-ı Kerimleri alan Afrikalı öğrencilerin mutlulukları yüzlerine yansıdı. Hep birlikte dualar okuyan çocuklar, Türkiye'ye ve Deniz Feneri Derneği'ne teşekkür etti.

Deniz Feneri, medreselerin yakınlarındaki mahallelerde oturan dul ve yetimler için kurban da kestirdi.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.