Fethullah Gülen'e Risale-i Nur'un sadeleşmesini soracaktım

Fethullah Gülen'e Risale-i Nur'un sadeleşmesini soracaktım

Kaplan, Hocaefendiyi Amerika'da ziyaret ettiğini söyledi ve sorularını sıraladı

Risale Haber-Haber Merkezi

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, Fethullah Gülen Hocaefendiyi Amerika'da ziyaret ettiğini, Hocaefendi'yle özel olarak görüştürülmesi halinde bazı sorular soracağını bunlar arasında Risale-i Nur'u sadeleştirilme meselesinin de olduğunu yazdı.

ABD seyahatinin en önemli programının, Fethullah Gülen Hocaefendi ziyareti olduğunu ifade eden Kaplan, "İlk kurduğu cümleler, 'Müslümanların meşveretle, istişareyle halledemeyeceği hiçbir mesele yok. Müslümanlar, meşvereti yitirdikleri zaman, dünyaları çöktü,' şeklinde oluyor. Sonra, kibir'den, kibrin insanları nasıl derin uçurumların eşiğine sürüklediğinden bahsediyor" dedi.

Fethullah Gülen'e soramadığı sorularını köşesine taşıyan Kaplan'ın soruları arasında Risale-i Nur'un sadeleştirilmesi de var. Kaplan, "Hocaefendi'yle özel olarak görüş/türül/ebilseydim, o ortamda sorulamayacak bazı hayatî sorularım ve cemaatin gidişâtına ilişkin bazı gözlemlerim olacaktı" dedikten sonra sorularını sıraladı.

Kaplan'ın sadeleştirmeyle ilgili sorusu şöyle:

"Risalelerin sadeleştirilmesi konusunda ne düşünüyordu? Bu konuda Bediüzzaman'ın yaşayan talebelerinin yazdıkları mektubun kendisine iletilmesinin engellenmesini nasıl izah ediyordu?"

Risale-i Nur'un sadeleştirilmesi tartışmalarında lehte-aleyhte tüm haberler için TIKLAYINIZ

Risale-i Nur'u Sadeleştirme Tartışması