Fethiye'de batmak üzere olan teknedeki 69 Suriyeli kurtarıldı

Fethiye'de batmak üzere olan teknedeki 69 Suriyeli kurtarıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesi açıklarında, batmak üzere olan teknedeki 69 Suriyeli sığınmacıyı, Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı.

Fethiye ilçesinde, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışırken tekneleri su alarak batmak üzere olan Suriye uyruklu 69 sığınmacı kurtarıldı.

Fethiye Körfezi'nin yaklaşık 20 mil açığında bir teknenin su alarak battığı ihbarını alan Sahil Güvenlik 65 Bot Komutanlığı ekipleri, bölgeye hareket etti.

Kısa sürede ihbar edilen bölgeye ulaşan ekipler, ABD bayraklı 10 metrelik gezi teknesinde 18'i çocuk 69 Suriyeli sığınmacı olduğunu fark etti. Aşırı yük nedeniyle su alarak batmak üzere olan tekneden Sahil Güvenlik 65 Botuna bindirilen sığınmacılar, Fethiye Sahil Güvenlik Komutanlığına getirildi.

Burada meyve suyu ve kek ikram edilen sığınmacılar, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Sahil Güvenlik ve jandarma araçlarına bindirilerek Fethiye Devlet Hastanesine götürüldü.

Hastane bahçesindeki otoparka alınan araçlarda, hasta olan bazı çocuk ve yetişkin sığınmacı doktor tarafından muayene edildi. Sığınmacılar daha sonra işlemleri için İlçe Jandarma Komutanlığına getirildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.