Fethin 560 yıldönümünde Ayasofya'nın ibadete açılmasını umut ediyoruz'

Fethin 560 yıldönümünde Ayasofya'nın ibadete açılmasını umut ediyoruz'

Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Manavgat Şube Başkanı Mehmet Çayır, İstanbul'un fethi sonrası Fatih Sultan Mehmet'in cuma namazı kıldırdığı Ayasofya'nın bu yıl içinde ibadete açılması beklediklerini söyledi.

Abdurrahman Büyükkeskin'in haberi:

Mehmet Çayır, vakıf binasında yaptığı açıklamada, bundan 560 yıl önce İstanbul'u bin bir zorlukla alan Sultan Mehmet'e torunları olarak minnet borçlu olduklarını kaydetti. İkinci Murat oğlu Sultan Mehmet'in Osmanlı padişahları arasında sıradan biri olmadığını belirten Çayır, İstanbul Fatihi'nin Güllerin Efendisi Hz. Muhammed(sav 'Kostantiniye, bir gün fetholunacaktır. Onu fetheden asker ne güzel asker, onu fetheden komutan ne güzel komutandır.' kutlu sözüne nail olmuş fatih olduğunu söyledi.

Ayasofya'nın yeniden ibadet açılması için 10 bin imza topladıklarını belirten Çayır, topladıkları imzaları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a göndereceklerini kaydetti. Çayır, "İstanbulumuzun büyük fatihi Fatih Sultan Mehmet, fethin 560 yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz. İstanbul'u 53 günlük muhasara sonrası alan Sultan Fatih'ten Allah ebediyet razı olsun. Umudumuz fethin 560 yıl dönümünde Fatih'in fethi sonrası ilk cuma namazı kıldırdığı Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasıdır. Fatih'in ibadete açtığı Ayasofya 79 yıldır mahzun. Umarım 2013 yılında mahzunluğu biter müminlerin ibadet ettiği mabet haline getirilir. " diye konuştu.

Cihan