Ferasetli Menderes, basiretsiz Baykal

Ölümünün üzerinden elli yıl geçti hala bazı solcu yazarlar Menderes’in günahını almaya devam ediyor.
Onunla beraber Nurcuların da günahını almaya devam ediyorlar. Neymiş?
Ticanileri o tahrik etmişmiş de, Nurcular ile işbirliği yapmışmış da… (Hürriyet yazarı Özdemir İnce 10.11.2009)

Huylu huyundan vazgeçer mi? Geçmez…
Cumhuriyet döneminin solcu yazarları bir türlü demokrasiyi hazmedemiyor. Elli öncesi tek parti diktatörlüğünü de bir türlü unutamıyor. O dönemde kazandıkları alışkanlıkları da…
Demokrasilerde halkın kendini ifade eden bir partiyi desteklemek isteyeceğini de anlayamıyorlar. Anlayamadıkları için de adına “işbirliği” diyorlar.
Nurcular o gün Demokratları desteklemiş ya, bunun adı “işbirliği” oluyor. Neye göre? Bu yazarların mantığına göre…
Öyle ya, neden gidip CHP’ye oy vermediler ki?
Yine bu yazarların mantığına göre Menderes halkın isteklerine uymuş ya, “halkım ne isterse onu yaparım” demiş ya… Bir kere bu suç...
Bir de, “bu ülkede herkes göğsünü gere gere ben Müslüman’ım diyebilmeli” demiş ya. O da suç!.. Neden? Çünkü, böyle demekle Ticanilere güç vermiş oluyor.
Halk kim ki, sen halkın isteklerini uyguluyorsun?
Halk dediğin hizmetkârdır. Oysa bu bay aydın (!) geçinenler de efendi. Onlar ne derse o olur…

Şaka bir yana, gerçek şu ki, bu yazarlar hala yüz yıl öncesinin mantığını bırakamadılar.
CHP de o yazarları dinleyerek aynı mantıkla gitmiyor mu?
Öyle gittiği için de bir türlü Ana Muhalefet Partisi olmaktan kurtulamıyor. Siyaset yapmaya çalışıyor. Ama siyasetin kurallarını bilmiyor ve uygulamıyor.
Sayın Baykal, artık anlamalısın… Bu milletten oy almak istiyorsan bu yazarların yanlışlarına kulak vermemelisin. Oy almanın bir tek yolu var o da; Bu milletin hissiyatına tercüman olmaktan geçer. Bu milletin dinine, imanına, gelenek ve göreneklerine saygıdan geçer. Gerçek Sosyal Demokrat olmaktan geçer.
Birazcık olsun Obama’dan da mı ders almıyorsun? İyi bak! O, sadece ABD’nin değil, belki bütün dünyanın sevgisini kazandı. Hâlbuki o da senin gibi sosyal demokrat… Ama onun mantığı farklı, yaklaşımı güzel, insanların ne istediklerini iyi biliyor. Anti demokratik yaklaşımlara karşı çıkıyor. İnsan haklarını savunuyor. İnanç özgürlüğüne taraf oluyor. Siyahîlerin temsilciliğini yapıyor. Irkçılığı reddediyor. Militarist yaklaşımlara pirim vermiyor, vs…

Peki, sen ne yapıyorsun: Sen de tam tersine halkın isteklerine kulak tıkıyorsun. Rejimin ırkçı yaklaşımlarına onay veriyorsun, laikliği ladinilik olarak uygulayanlara pirim veriyorsun.
E böyle yaparsan bu halk seni niye seçsin ki? Senin neyine oy versin ki?
Menderes Obama gibi yaparak halkın gönlünde taht kurmuştu. CHP’nin yanlışlarını düzeltmeye çalıştığı için de Nurcular ona oy vermişti. Bunun adına “işbirliği” denmez, bunun adına “idare sanatı” denir. “Yüksek siyaset” denir. “Demokrasi” denir. “Halkın mutluluğunu esas alma” denir.
Bunu artık anlamalısın. Bunu kavradığın gün sen de iktidarsın. Bunu bilesin. İktidar olmanın yolu buradan geçer. Tabii iktidar olmak istiyorsan…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum