Fatura mültecilere kesildi

Fatura mültecilere kesildi

Fransa’da önceki akşam meydana gelen terör saldırılarının faturası mültecilere kesildi.

Norveç ve Danimarka iltica kanunlarını sıkılaştırma kararı alırken, Polonya’dan mülteciler için, kotaya uyulmayacağı açıklaması geldi. İtalya’da da sınır kontrolleri arttırıldı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Avrupa'ya yeni bir yaşam umuduyla gelen mültecilere kapılar bir kez daha kapandı. Fransa'da 150'den fazla kişinin ölümüne neden olan kanlı terör saldırılarını bahane eden Avrupa ülkeleri iltica kanunlarını sıkılaştırma kararı aldı. Norveç hükümetinin yaptığı değişikliğe göre, bundan böyle mülteciler korunma ihtiyacı bulunmuyorsa, doğrudan sınırda geri çevrilecek. Norveç Başbakanı Erna Solberg, Rus sınırı Storskog üzerinden ülkeye gelenlerin çoğunun savaş bölgelerinden gelmediğini, bunlardan çoğunun Rusya'da oturum izni bulunduğunu söyledi. Bu yüzden bu kişilerin sınırdan geri çevrileceğini belirtti.

Polise gözaltı yetkisi

Danimarka tarafından yapılan değişikliğe göre, iltica başvurusu kabul edilenlere sınırlı oturum verilecek ve ailelerini de ancak 3 yıl sonra getirebilecekler. Ayrıca polise, gelen mültecilerin kimliklerini belirlemek için gözaltına alma yetkisi verildi. Mali durumu kendisini geçindirebilecek durumda olmayan mülteciler de geri çevrilecek. İtalya'da İçişleri Bakanı Angelino Alfano da ülkedeki sınırlarda kontrollerin daha sıkı yapılması talimatını verdi.

Paris bahanesi

Polonya'nın Avrupa İşleri Bakanı tayin Konrad Szymanski Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Paris saldırıları sonrasında AB kotaları gereği alması gereken mülteciler için, kotaya uymayacağını söyledi. Muhafazakar wPolityce.pl haber sitesinde yayınlanan açıklamada, “Paris'te yaşanan trajik eylemler sonrasında AB tarafından planlanan mülteci kabul kotasını kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

Sığınmacı merkezleri tehdit altında

Fransa'nın başkenti Paris'te meydana gelen saldırıların ardından Hollanda'da sığınmacıların kaldıkları barınma merkezlerindeki güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.Hollanda yayın kuruluşu NOS televizyonu, bu kapsamda sığınmacıların kaldıkları yerlere takviye polislerin görevlendirildiğini duyurdu. Haberde, güvenlik birimlerinin, aşırı sağcıların saldırılarından endişe duyduğuna yer verildi. Hollanda'ya gelen sığınmacı sayısındaki artış son dönemlerde özellikle aşırı sağcıların bu kesime yönelik şiddete başvurmasına yol açıyor.Bu kapsamda daha önce Utrecht yakınlarındaki Woerden kentinde geçici barınma merkezi olarak kullanılan ve 150 sığınmacının kaldığı bir spor salonu saldırıya uğramıştı. Polis, saldırıyla ilgili çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı.Ülkede ayrıca sığınma merkezi açılmasına onay veren bazı yerel politikacılar da tehdit mektupları almıştı.
 
Avusturya tel duvara özendi

Macaristan ve Slovenya'dan sonra Avusturya da, Slovenya sınırına 29 km uzunluğunda tel duvar inşa ediyor. Avusturya hükümetinden yapılan açıklamada, Slovenya sınırındaki Spielfeld'de daha iyi sınır kontrolü için önce 3,7 km uzunluğunda bir tel duvar çekileceği, şayet sınırdaki durum düzelmezse duvara 25 km daha ilave edileceği bildirildi.

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.