Fatih’teki tarihi camilerde 12 bin kutu aşure dağıtıldı

Fatih’teki tarihi camilerde 12 bin kutu aşure dağıtıldı

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilçe sınırlarında yer alan tarihi camilerde aşure dağıttı.

Demir, “Fatih’te tüm camilerimizde Aşure gününü hatırlatmak ve bu kıymetli günü tekrar yaşatmak adına 12 bin adet aşure dağıtıyoruz. Hayırlı mübarek olsun inşallah” dedi. 

Fatih Belediyesi Muharrem ayı dolayısıyla ilçe sınırlarında yer alan tarihi camilerde halka aşure dağıttı. Fatih Camii’nde kılınan Cuma namazının ardından yapılan aşure dağıtımına Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de katıldı. Burada Cuma namazını idrak eden Demir, daha sonra avluda bir vatandaşın cenaze namazına katıldı. Ardından aşure kazanının başına geçen Demir, kendi elleriyle halka aşure dağıttı. Cami avlusunda kurulan iki ayrı stantta binlerce kutu aşure dağıtılırken aşureleri almak üzere toplanan vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.
Yapılan etkinliğe ilişkin bilgiler veren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Şu anda Fatih Camii'ndeyiz. Bizim için son derece olan hem bir mekandayız ve yine son derece önemli bir ayın Aşure günündeyiz. Geleneksel aşure dağıtımımızı gerçekleştiriyoruz, Muharrem ayını yaşama ve yaşatmak adına. Sadece Fatih’te değil, Sultanahmet’te, Süleymaniye’de, Yavuz Selim Camisi'nde ve Sümbül Efendi Camisi'nde ve neredeyse Fatih’te tüm camilerimizde Aşure gününü hatırlatmak ve bu kıymetli günü tekrar yaşatmak adına 12 bin adet aşure dağıtıyoruz. Hayırlı mübarek olsun inşallah” dedi. 

IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.