Fâtiha'nın mânevî emriyle dersin üçüncü kısmını yazmaya mecbur oldum

Fâtiha'nın mânevî emriyle dersin üçüncü kısmını yazmaya mecbur oldum

Günün Risale-i Nur dersi

Bismillahirrahmanirrahim

وَبِهِ نَسْتَعِينُ 1

Üçüncü Medrese-i Yusufiyenin tek bir dersinin üçüncü kısmı

Mukaddime

Namazdaki Fâtiha'nın mânevî emriyle اَشْهَدُ أَنْ لاَ إِلٰهَ إِلاَّ اللهُ 2 feyziyle İkinci Kısım yazıldığı gibi, namazdaki teşehhüd dahi وَأَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّدًا رَسُولُ اللهِ 3 cümlesinin diliyle, mânevî ihtarıyla ve Sûre-i Fethin âhirinde

هُوَ الَّذِۤى اَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدٰى وَدِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَكَفٰى بِاللهِ شَهِيدًا     مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللهِ وَالَّذِينَ مَعَهُۤ أَشِدَّۤاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَۤاءُ بَيْنَهُمْ... الخ     4

beş mu'cize-i gaybiyeyi gösteren büyük âyetin nuruyla dersin üçüncü kısmını yazmaya, şimdi beyanına iznim olmayan üç sebep için mecbur oldum. 

Tafsilâtını, izahatını, senetli hüccetlerini Risalet-i Muhammediyeye dair Zülfikar, Mu'cizât-ı Ahmediye ve Ayetü'l-Kübrâ, Arabî Hizb-i Nuriyeye havale edip, yalnız gayet muhtasar, kısacık üç işaretle Arabî Hizb-i Nuriyenin hülâsasının bir hülâsası ve tesbihatta tekrar ettiğim kelime-i tevhid ile daimî virdim bir tefekkür-ü Arabî olarak burada yazılan risaleciğinin مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللهِ 5 şehadetine dair parçaların bir nevi tercümesi, İkinci ve Üçüncü İşarette yazılacak.

Dipnot-1: "Allah'ın yardımıyla."
Dipnot-2: "Allah'tan başka hiçbir ilâhın olmadığına şehadet ederim."
Dipnot-3: "Ve Muhammed'in (a.s.m.) Allah'ın Resûlü olduğuna şehadet ederim."
Dipnot-4: "Bütün dinlere üstün kılmak üzere Resulünü hidâyet ve hak din ile gönderen Odur. Buna şâhit olarak Allah yeter. Muhammed Allah'ın Resulüdür. Onunla beraber olanlar da kâfirlere karşı şiddetli, kendi aralarında ise pek merhametlidirler." Fetih Sûresi, 48:28-29.
Dipnot-5: "Muhammed (a.s.m.) Allah'ın Resulüdür." Fetih Sûresi, 48:29.

Bediüzzaman Said Nursi
Şualar