Farklı bir soluk: Havadis-i Nuriye sitesi yayında

Farklı bir soluk: Havadis-i Nuriye sitesi yayında

Nur hizmeti bugün Anadolu’da her şehre, her mahalleye hatta her sokağa ulaştığı gibi dünyanın her ülkesine, neredeyse her şehrine ulaşmış bulunmaktadır...

Risale Haber-Haber Merkezi

Nur camiası yeni bir haber sitesine daha kavuştu. Havadisinuriye.com adlı kardeş haber sitesi geçtiğimiz günlerde yayına başladı.

Site hakkında Risale Haber'e bilgi veren Sabri Okur, bu konuya ilgi duyan gençleri istihdam ettiklerini, yayınları istişare neticesinde yaptıklarını söyledi. Dünyanın bir çok yerinden iman ve Kur'an hizmetleriyle ilgili güzel gelişmelerin yaşandığına dikkat çeken Okur, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nur hizmeti bugün Anadolu’da her şehre, her mahalleye hatta her sokağa  ulaştığı gibi dünyanın her ülkesine, neredeyse her şehrine ulaşmış bulunmaktadır. Bu azim hizmet seceresinin semereleri olan nur talebeleri rızayı ilahi dahilinde hizmet etmek ve kendi aralarında irtibat kurmak ihtiyacı hissetmektedir. Dolayısıyla hizmete medar havadislerden haberdar olmak ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. Bu ihtiyacı bir nebzede olsa karşılayabilmek için internet nimetinin güzel bir vesile olduğunu görerek www.havadisinuriye.com adlı bir siteyi kurmuş bulunmaktayız."

Sitenin "Maksat ve Gaye Nedir?" başığı altında ise şu açıklama yer aldı:

"Sitede neşriyat dili olarak Türkçe ile birlikte Arapça, İngilizce, Rusça ve İspanyolca olarak havadisler duyurulacaktır. Neşredilecek havadislerin hizmet  düsturları dahilinde olması için  aşağıda beyan edilen maddeleri rehber telakki ediyoruz;

·Şeairi islamiye ve sünneti seniye dahilinde kalmak için  Risale-i Nurdaki hizmet düsturlarını  esas almak,

·Risale-i Nurdaki hizmet düsturlarını doğru anlamak için Üstad Hazretlerinin öncelikle varis ve diğer saffı evvel  talebelerinin beyanatlarını esas almak,

·Üstad hazretlerinin talebelerince beyanları mutebeler görülen ve bu abilerin hizmetlerinde yıllarca sadakatle kalan abilerin rehberliğinde hareket etmek.

·Nazarı afakta boğmamak, aklı kesrette dağıtmamak için direk olarak iman/kuran hizmeti ile alakalı şevke medar havadisleri neşir etmek.

·Neşriyatta maddi gelir beklentisi ile hareket etmekten kaçınmak, ihlas düsturunu esas almaktır

Bu gayemizde sıratı müstakim dahilinde kalarak  her daim istihdam olmayı Rabbı Kerimimizden temenni eder, siz değerli abilerimizden ve okuyucularımızdan dualarını esirgememelerini  rica ederiz.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
9 Yorum