Facebook'tan Müslümanlara sansür!

Facebook'tan Müslümanlara sansür!

Facebook'un adı son yıllarda skandallarla anılıyor. Bilindiği üzere Facebook, Cambridge Analytica skandalıyla tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşadı.

Sosyal medya devi Facebook'un müslüman kullanıcıların içeriklerine sansür uyguladığı ortaya çıktı. Rapora göre sosyal medya devi başta Filistinli, Keşmirli ve Rohingyalı müslümanlar olmak üzere birçok zulüm gören toplumun kendilerine yönelik şiddeti paylaşmasına sansür uyguladı. Öte yandan bu toplumlara karşı kin ve nefret içeren paylaşımların herhangi bir engelle de karşılaşmaması dikkat çekti. Uzmanlar bu yasakların altında ticari ve politik ilişkiler yattığına vurgu yaptı.

Facebook daha önce de benzer bir tavra imza atmış, Hint ve İsrailli askerlerin Filistinli ve Keşmirlilere uyguladığı şiddetin görüntülerinin yer aldığı hesapları askıya almıştı. Filistinli ve Keşmirli insan hakları aktivistleri, bu hesapların kalıcı olarak silinmesi veya askıya alınması konusunda uzun zamandır şikayetçi.

'FACEBOOK BİR CANAVARA DÖNÜŞTÜ'

Middle East Eye'de yer alan habere göre, "Facebook bir canavara dönüştü, başlangıçta amaçladığı gibi değil" ifadeleri ile durumun ciddiyetine dikkati çeken BM araştırmacısı Yanghee Lee, 2018 yılında sosyal medya platformu Facebook'u Myanmar'daki Rohingya Müslümanlarının soykırımında "hırçınlık, anlaşmazlık ve çatışmaya kışkırtmak" için bir araç olarak kullanıldığını söyledi.

Wall Street Journal tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma, savunmasız Müslüman azınlıkların güvenliği ve refahı söz konusu olduğunda, Facebook'un yalnızca kar ve siyaseti düşündüğü, bunları sosyal ve ahlaki sorumluluğun önüne koymakla kalmayıp aynı zamanda belirttiği kullanıcı politikalarının da önüne koyduğunu ortaya çıkardı.

Sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.