Facebook'ta 'canlı yayın' dönemi

Facebook'ta 'canlı yayın' dönemi

Periscope ve Meerkat gibi uygulamalarla birlikte giderek popülerleşmeye başlayan canlı yayın furyasına Facebook da daha fazla seyirci kalamadı.

Periscope ve Meerkat gibi uygulamalarla birlikte giderek popülerleşmeye başlayan canlı yayın furyasına Facebook da daha fazla seyirci kalamadı.

Rakiplerinin yakaladığı başarı üzerine bu alana da el atmaya karar veren Facebook canlı yayın için düğmeye bastı. Pilot olarak uygulanmaya başlayan canlı yayın akışından şimdilik sadece hesabı onaylı ünlüler faydalanabiliyor.

Uygulama ana sayfada haber akışı üzerinden işliyor. Yani x ünlü o an sürdürmekte olduğu video kaydını Facebook'taki sayfasından canlı olarak yayımlarken takipçileri de ana sayfadan gerçek zamanlı olarak takip edip dilerlerse yorum yazabiliyorlar. Keza yıldız isim yayına başladığında da takipçilerine konuya ilişkin bildirim erişiyor. Yayın sona erdiğinde de şöhretimiz videosu dilerse siliyor yahut da sabitliyor.

''Bildiğimiz gibi ne Meerkat'ta ne de Periscope'da yayın sabitleme yok. Meerkat'ta sadece canlı yayının süresiyle sınırlıyken Periscope'ta sadece bir günlük ekstra ömrü var. Bu açıdan Facebook'un sunduğu sabitleme imkanının başlı başına bir tercih sebebi olacağı kesin. Üstelik Facebook video görüntülemelerinin yarısından çoğunun yeniden paylaşımlar neticesinde gerçekleştiğini göz önüne alırsak durumun önemi daha da net anlaşılır.''

Son olarak Facebook'un uygulamayı ilerleyen dönemde genel kullanıma açacağının da altını çizelim. Fakat bunun ne zaman gerçekleşeceği henüz belli değil. Resmi bilgilendirmeye buradan erişebilirsiniz.

Yenişafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.