Facebook Videoları da Takip Edecek

Facebook Videoları da Takip Edecek

Facebook, Haber Kaynağı üzerinde paylaşımı gerçekleşen videolardan hangilerini izlediğimiz ölçüyor. Facebook böylece kullanıcıların görsel farkındalığını da ortaya çıkaracak.

Firma uzun zamandır Haber Kaynağı üzerinde yapılan düzenlemelerle öne çıkmaya çalışıyor. Bunları da direk olarak kullanıcılarına sorarak düzenlemeye çalışırken, Diğer taraftan baktığımız da arka planda kullanıcılı alışkanlıklarını da sınıflandırıyor. Sistem üzerinde paylaşmanı gerçekleştirdiğimiz ve seyrettiğimiz videoları kullanıcılara alışkanlıkları aynı zaman da ilgi odaklarını belirlemek adına takip sürecine alan Facebook, Bu tarz bir işlem için çok daha iyi bir hizmet verdiğini açıkladı.

facebook-stop-autoplay-664x374[1].jpg

Facebook ortaya çıkan bu takip sonucunda kullanıcıların Haber Kaynağı sayfalarında neleri izlediklerini, Nelere tepki verdiklerini aynı zaman da hangi videoları başkalarına gönderdiklerini takip ederek kullanıcılara ona göre içerik sunacağını dile getirdi.

Ortaya çıkan bu izleme sırasında videoların tam ekran mı izlendiğini, Süre ölçümleri beraberinde ses şiddetlerini de boylu boyunca inceliyor. Yapılacak olan yeni Haber Kaynağını güncellemelerini kullanıcıların günlük alışkanlıklarını değişmeyeceğini fakat bu alışkanlıklarına oldukça yeni tecrübeler ekleyeceğini dile getirdi.

veteknoloji

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.