Facebook rekora doğru koşuyor

Facebook rekora doğru koşuyor

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya devi Facebook, yakın zamanda rekor seviyede kullanıcı sayısına ulaşmayı hedefliyor. An itibari ile 1.94 milyar kullanıcı sayısına sahip sosyal medya devi, kısa süre içerinde 2 milyar kullanıcıya ulaşacak gibi...

Ünlü sosyal medya devi Facebook hızlı bir şekilde büyümesini sürdürüyor. Yapılan yenilikler ve kullanıcıların platforma olan ilgisi Facebook’un büyüme hızını beklenilenin üzerine taşımaya yetiyor.

Şuan itibari ile 1.94 milyar kullanıcı sayısına ulaşan sosyal medya devi, yakın zamanda 2 milyar kullanıcıya ulaşmayı planlıyor. Kullanıcı sayısının artması ile birlikte reklam gelirleri de yüzde 49 artışla yani neredeyse ikiye katlayan Facebook, platformda reklam yayınlamaya bölüm kalmadığında şikayet etmeye başladı. Söz konusu boş alan sorunu nedeni ile reklam gelirlerini daha fazla arttıramayan platform, reklam stratejisini videolara yönlendirerek büyümede yavaşlamaya uğramadan ilerlemeye çalışıyor.

Gelecekte 2 milyar kullanıcıyı sınır olarak görmeyen popüler sosyal medya devi, Günlük kullanıcı sayısını da 1.23 milyardan 1.28 milyar seviyesine yükseltti ve bu sayıyı arttırmak için Afrika ve Hindistan gibi internet yetersizliği yaşayan bölgelere internet götürme projeleri üzerinde çalıştığı da herkes tarafından biliniyor.

Ayrıca hedefinde tek başına Facebook bulunmayan firma aynı başarıyı diğer sosyal medya platformu Instagram’da da uygulamayı hedefliyor. Facebook gibi ciddi büyüme hızına ulaşan Instagram, ciddi reklam gelirlerine ulaşmış durumda.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.