Facebook Messenger'da güncelleme

Facebook Messenger'da güncelleme

Facebook, anlık sohbet uygulaması Messenger'a gizliliğimizi korumaya yönelik yeni özellikler ekledi.

Facebook, anlık sohbet uygulaması Messenger'a yeni özellikler ekledi. Yapılan güncellemeyle birlikte bundan sonra Messenger kullanıcıları konum bilgilerini karşı taraf ile çok daha detaylı biçimde paylaşabilecekler. Konum bilgilerimizi karşı tarafla otomatik paylaşılmasını sağlayan gömülü konum verisi özelliğini kaldıran Facebook bunun kararını bize bırakıyor artık. Eğer paylaşmak istersek yapmamız gereken seçeneklere (dikey üç nokta) girip oradan bunu belirtmek.

Bunun haricinde bir diğer yenilik de artık konum paylaşımlarımızın GPS koordinatlarımız ile sınırlı kalmaması. Yani istersek kendi belirlediğimiz bir noktayı, örneğin bir toplantının gerçekleşeceği yerin veya buluşma yerinin haritasını gönderebileceğiz. Keza dilersek belirli bir yeri arayıp, örneğin lokanta vb, yine sohbet penceresi içerisinde oranın haritasını da gönderebileceğiz.

Özetle artık uygulama arka planda konum bilgimize ulaşmayıp sadece biz dilediğimizde aktif olacak. Tabii dilersek konum servisini tamamen de kapatmak bizim elimizde. Zaten bizim tavsiyemiz ihtiyaç duymadığınız zamanlarda konumu daima kapalı tutmanız. Ne de olsa ciddi oranda batarya tasarrufu sağlıyoruz bu şekilde.

Son olarak da bu güncellemeyle birlikte geçtiğimiz günlerdeki paylaştığımız aşağıdaki haberimizin de hükmünü yitirmiş olduğunu not olarak düşelim:

yeni safak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.