Facebook kullanıcılarının bilgilerini böyle çalıyor

Facebook kullanıcılarının bilgilerini böyle çalıyor

Telefonları dinlemediği ortaya çıkan Facebook'un veri hırsızlığı için başka bir yöntem kullandığı ortaya çıktı.

Facebook ve diğer sosyal medya uygulamalarının kullanıcıları dinleyerek bilgi topladığı ve bu şekilde reklam hedefleme yaptığı tartışılıyordu. Hatta Mark Zuckerberg’e ABD Kongre görüşmelerinde uygulamaların kullanıcıları dinleyip dinlemediği soruldu ve Zuckerberg bu soruya net bir şekilde hayır cevabını vermişti. Zuckerberg’in cevabını destekleyen bir araştırma Massahusetts Northeastern University’de bir ekip tarafından yapıldı. Araştırmanın sonucuna göre Android cihazların kullanıcıları dinlemediği ortaya çıktı.

Gizmodo tarafından bildirildiği üzere araştırmacılar Elleen Pan, Jingjing Ren, Martina Lindorfer, Christo Wilson ve David Choffnes Facebook uygulamaları ve Facebook'a bilgi gönderen uygulamaların da içinde bulunduğu 17.000'den fazla uygulamayı bu dinleme iddialarına karşı inceledi. Tahmin edebileceğiniz gibi uygulamaların mikrofonu açtıklarına veya ses dosyaları gönderdiklerine dair hiçbir kanıt bulunmadı.

Ancak rahatsız edici başka bir şey bulundu ve bazı uygulamaların üçüncü parti kişi ve kurumlara gönderilmek üzere ekran kayıtları aldığı ortaya çıktı. Bir örnekte GoPuff, analitik firması AppSee'ye gönderilmek üzere kullanıcıların ekran görüntüsü fotoğraflarını ve video ayıtlarını alıyor. Günümüzdeki aşırı bağlantılı dünyada bunun uygulama gelişimi için mantıklı olduğu söylenebilir ancak GoPuff'ın gizlilik sözleşmesinde (sonradan eklenmiş olsa da) bu madde yer almıyordu.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.