Facebook dünyaya internet sağlayacak

Facebook dünyaya internet sağlayacak

Facebook, dünya genelinde internet kullanımı sunma adına yürüttüğü projelerde önemli adımlar atıyor.

Daha önceden sık sık dile getirmiştik, yine dile getirmekte fayda var; Facebook sadece bir sosyal paylaşım platformu değil. Günümüzde internet alemine yönelik çoğu firma, artık teknolojinin her alanında ciddi söz sahibi olma konusunda önemli adımlar atmakta. Bu firmalardan biri de, karşımıza daha önceden pek çok farklı proje ile çıkmış olan Facebook.

Facebook´un uzun zamandır tıpkı Google´da olduğu gibi, drone´lar ve uydular aracılığıyla dünya genelinde erişilebilir internet dağıtma ve bu interneti bütün bölgelere yaygınlaştırma gibi projeleri bulunmakta. Internet.org kapsamında olan bu projede Facebook, önemli bir adım attı.

Hemen hemen her konuda kendi resmi Facebook hesabını bir duyuru platformu olarak kullanan şirket CEO´su Mark Zuckerberg, lazer teknolojisi ile yüksek hızda iletişim sağlama üzerine çalışamlar yaptıklarını açıkladı. Dünya genelinde internet dağıtımı kapsamında, kablosuz şekilde sunulan internetin erişemediği yerlerde devreye girecek sistem, lazerler sayesinde bu olayı gerçekleştirecek.

Facebook´un bünyesinde bulunan AR-GE departmanı Connectivity Lab´da üretilen sistem, uzun mesafe gerektiren veri gönderimlerinde, gerekli hızı ciddi derecede arttıracak. Zuckerberg´in hesabında paylaşılan görsellerde lazerler net şekilde görünmekte ancak aslında bu görüntüler demo ortamından alınma.Yani normalde lazerler bu şekilde görülmeyecek.

Facebook´un sistemi henüz geliştirilme aşamasında.

sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.