Facebook dev projeden vazgeçiyor

Facebook dev projeden vazgeçiyor

Facebook uydular aracılığıyla internet hizmeti vermekten vazgeçiyor.

2015 yılında olmamıza rağmen, Dünyanın büyük çoğunluğu henüz internet erişimine sahip değil. Dünya'daki herkese ulaşmak isteyen başta Facebook ve Google bu konuda yakın zamanda birçok girişimde bulundu. Afrika ve Dünyanın uzak noktalarına geleneksel yöntemlerle internetin götürülmesi çok zor olacağından, şirketler uydular aracılığıyla internet erişimi sunmaya yöneldiler.

Facebook'un internetin olmadığı yerlere uydular aracılığıyla internet erişimi sağlama düşüncesi şu sıralar sıkıntılı günler geçiriyor. Yörüngeye onlarca fırlatma, bunların kontrolü ve hizmetin sürdürülmesi derken, bu projenin Facebook'a maliyeti 500 Milyon Dolar'ı buluyor. Milyarlarca dolarlık bir şirket olmasına rağmen bu rakamı çok yüksek bulan Facebook, uydular aracılığıyla internet sunma projesinden vazgeçerek, benzer alternatiflere yoğunlaştı. Facebook'un elinde güneş enerjisiyle çalışan ve aylarca uçabilen bir insansız hava aracı projesi olması ve toplam maliyetinin uydu fırlatmaya göre daha az olduğunun düşünülmesi, gözleri bu alana çevirdi.

Tüm bu çalışmaları internet.org projesi kapsamında yapan Facebook, internetin gitmediği yerlere erişim fırsatı vermede kararlı. Zira dev sosyal ağın edineceği her yeni kullanıcı ve yayıldığı bölge, gelirlerinde de orta-uzun vadede artış anlamına geliyor. Uzaydan yada havadan internet erişimi sağlamayla ilgili Google'ın ve Tesla'nın sahibi Elon Musk'ın da projeleri olduğunu hatırlatalım.

tamindir

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.