Facebook çalışanlarından şirket üst yönetimine 'Filistin'e destek olalım' dilekçesi

Facebook çalışanlarından şirket üst yönetimine 'Filistin'e destek olalım' dilekçesi

Google, Apple ve Amazon’un ardından Facebook çalışanları da üst yönetime Filistin çağrısında bulundu.

Amazon ve Google şirketlerinin çalışanları geçtiğimiz haftalarda İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını ve dijital sansürü protesto etmişti. Facebook çalışanları da Filistin’i desteklemek için üst yönetime bir mektup yazdı. 200 Facebook çalışanı Filistinlilere uygulanan sansüre karşı soruşturma açılması amacıyla mektubu imzaladı.

Financial Times‘ın haberine göre Facebook çalışanları, birçok Filistinlinin iletilerinin ve seslerinin sansürlendiğini belirtmesi üzerine içerik denetleme sistemlerinin araştırılması için şirkete çağrıda bulunan bir iç dilekçe dağıttı.

FİLİSTİN İÇİN İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KORUYAMADIK

Çalışanlar mektupta, Facebook‘tan Arap ve Müslüman içerikleri çevreleyen içerik denetleme kararlarının üçüncü taraf denetimine tabi olmasını istiyor. Ayrıca İsrail başbakanı Benjamin Netanyahu‘nun Filistinli sivilleri terörist olarak adlandırdığı iddia edilen bir gönderinin, şirketin bağımsız denetim kurulu tarafından gözden geçirilmesi de isteniyor.

Öte yandan mektupta “Çalışanlar, basın ve kongre üyeleri tarafından vurgulandığı ve App Store puanımızın düşmesine yansıdığı gibi. Kullanıcılarımız ve genel olarak topluluğumuz Filistin‘deki durum hakkında ifade özgürlüğünü koruma sözümüzü yerine getiremediğimizi düşünüyor. Facebook‘un kullanıcılarımızı anlamak ve güvenlerini yeniden inşa etmek için daha fazlasını yapabileceğine ve yapması gerektiğine inanıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Facebook gibi Apple, Amazon ve Google çalışanları da yöneticilerine Filistin’i desteklemeye çağıran dahili mektuplar yazdı. Çalışanlar, yöneticilerinin Müslüman işçileri desteklemediğini düşündüklerini belirtti. Ayrıca Amazon ve Google çalışanları yakın zamanda İsrail hükümetiyle imzalanan 1,2 milyar dolarlık bulut bilişim sözleşmesinin de gözden geçirilmesini talep etti.

shiftdelete

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.