Facebook bu sefer de LinkedIn'e rakip oldu!

Facebook bu sefer de LinkedIn'e rakip oldu!

Facebook cepheyi genişletiyor. Sosyal ağ devinin son salvosu 'sanal dünyanın kariyer sorumlusu' LinkedIn'e yönelik...

Sanal dünyanın can damarı Facebook, birbiri ardına hayata geçirdiği yeniliklere tam gaz devam ediyor. Son dönemde hedefine Youtube'u alan ve video devinin pastadaki diliminden olabildiğince tırtıklamak yolunda peşi sıra salvolar gerçekleştiren Facebook'un şimdiki hamlesi ise sosyal ağ dünyasının kariyer departmanı sorumlusu olan LinkedIn'e yönelik.

Nextweb'in haberine göre Facebook'un profil etiketleme olarak tanımlayabileceğimiz henüz test aşamasında olan yeni özelliği dahilinde artık kullanıcılar profillerine ilgi alanlarını, mesleki yeteneklerini eğer varsa başarılarını vb. ekleyebilecek. Yahut örneğin bir arkadaşımız adına da mesleki yeteneğine yönelik etiket oluşturabileceğiz ki onaylanması halinde bizim hazırladığımız etiket de onun profil sayfasında yerini alacak. Keza dileyenlerin kendilerini emojilerle ifade edebileceklerini de not olarak düşelim.

Tahmin edeceğimiz üzere Facebook'un bu hamle ile birlikte hedefi 1.5 milyara yaklaşan devasa veri tabanından faydalanarak etkinliğini kariyer dünyasına da yönlendirebilmek ve bu sayede aynı meslekten insanların birbirlerinden haberdar olabilmelerini sağlamak.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi henüz pilot uygulama aşamasında olan özellik yakın bir gelecekte bölge bazlı biçimde ve kademeli olarak herkesin kullanımına açılacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.