Facebook akrobatik robotlarla internet dağıtıyor

Facebook akrobatik robotlarla internet dağıtıyor

Facebook tarafından geliştirilen robotlar elektrik hatları üzerinde gezinerek internete erişim sağlıyor.

Facebook, dar gelirli ülkelere ücretsiz ya da düşük maliyetli internet götürebilmek için internet.org projesiyle önemli adımlar attı. Uzaya uydu gönderme, Telekom anlaşmaları, insansız hava aracı gibi farklı alanlarda çalışmalarla bu amaç çeşitli şekillerde yaygınlaşıyor.

Yakın zamanda Afrika’ya odaklanan Facebook, şimdi de elektrik hatları üzerinde gezebilen bir robot tasarladı. Akrobatik robot, internete erişimi olmayan bölgelere fiber kabloları götürüyor.

Sürdürülebilir bir proje

İnce ancak dayanıklı olan fiber optik kablolar, tıpkı akrobatik robot gibi Facebook tarafından yapılan işbirlikleri sayesinde üretildi. Facebook, kabloları geliştirmesi için Wayne Kachmar ile işbirliğine imza attı. Robotlar ise ULC Robotics tarafından geliştirildi. Kachmar sayesinde üretilen fiber kabloların, normal fiber kablolarda çok daha küçük hacimde olduğunu söyleyelim. Böylece kablolar, robotun merkezine yerleştirilebiliyor.

Facebook'un açıklamasına göre; elektrik kablolarının etrafına internet alt yapısı yerleştirmek; internet kablolarını yer altına döşemekten çok daha düşük maliyetli.

Kullanıcı tabanını genişletmek üzere uzun süredir dar gelirli ülkelere internet getirmeye odaklanan Facebook, sonunda yıllar boyu süren bu çabasının karşılığını alabilir. Şirketin bu yeni akrobatik robotla birlikte, dağıtım sürecini hızlandıracağını söylemek mümkün. Üstelik diğer projelere kıyasla bu işlemin düşük maliyetli olması, sürdürülebilirliğini de artırıyor.

KAYNAK: WEBRAZZİ

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.