F1 pilotu Hamilton: O heykel nehirde kalsın müzeye taşınmasın

F1 pilotu Hamilton: O heykel nehirde kalsın müzeye taşınmasın

Bu adamın heykeli nehirde kalmalı, tıpkı buraya yaptıkları

İngiltere’nin Bristol kentinde düzenlenen ırkçılık karşıtı protestolar sırasında, eylemcilerin 17. yüzyıl köle tacirlerinden Edward Colston’ın bronz heykelini devirerek nehre atmasını değerlendiren Mercedes'in şampiyon İngiliz pilotu Lewis Hamilton, “Eğer insanlar ırkçı bir köle tacirini onurlandıran bu heykeli yıkmasaydı, oradan asla kaldırılmazdı” dedi.

Denize fırlatılıp atılan 20 bin Afrikalı gibi

Instagram hesabından açıklama yapan Hamilton, şu ifadeleri kullandı; “(Heykelin) müzeye gideceğine dair konuşmalar var. Bu adamın heykeli nehirde kalmalı, tıpkı buraya yaptıkları yolculuk sırasında ölen ve herhangi bir cenaze ya da tören yapılmadan denize fırlatılıp atılan 20 bin Afrikalının ruhu gibi. O (Edward Colston) onları ailelerinden, ülkeden çaldı ve onurlandırılmamalı. Sattığı insanlar, hayatını kaybeden tüm o insanlar anısına yapılan bir anıtla değiştirilmeli.”

Bazılarınız en büyük yıldızlarsınız ama sessiz kalıyorsunuz

Lewis Hamilton daha önce de Formula dünyasının George Floyd’un öldürülmesi karşısında sessiz kalmasını eleştirmişti. Hamilton’ın “Bazılarınız en büyük yıldızlarsınız ama adaletsizliğin ortasında sessiz kalıyorsunuz. Beyazların egemen olduğu bir spor olan benim endüstrimdeki kimseden hiçbir işaret yok. Ben beyaz olmayan insanlardan biriyim ve burada yalnız başıma duruyorum” sözlerinin ardından diğer pilotlardan mesaj yağmıştı.

sputnik

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.